Vill du ha finnar?

2010-02-24 @ 06:25:31
Nej, tänkte väl det! När tvättade du dina sminkborstar senast?
     Borstar och penslar är en perfekt grogrund för diverse bakterier och otäckheter, som när de kommer i kontakt med huden bildar finnar och orenheter. Det är egentligen inte så konstigt då borsten fångar upp talg och hudrester vid exempelvis foundationapplicering. Detta är riktigt gottigott för de små elakingarna!
     Undvik även att sprida bakterier i dina smink- och hudprodukter genom att INTE stoppa dina fingrar och foundation- och concealerpenslar direkt i burken. Skopa hellre upp en klutt med din produkt, med exempelvis en lite spatel eller penselns skaft och lägg på handloven, som en målarpalett.
     Tvätta dina sminkborstar iallafall en gång i veckan för att bli av med alla dumma bakterier och på så sätt bibehålla en fräsh hud. Borsttvätt är mycket enkelt och kräver egentligen inte några special produkter, även om det finns sådana för snabbtvättar (ofta i sprayform för snabb bakteriedödning).1) Ta ett vanligt schampo2) Blöt FÖRSIKTIGT borsthåren. Var noggrann med att absolut inte blöta ner skaftet, då fukt kan få det att så småningom börja ruttna. Borstar är en investering som gör stor skillnad på ditt resultat, du vill att de ska hålla länge!3) Klicka lite schampo i handflatan och rör försiktigt borststråna i schampot i cirklande rörelser. Skölj därefter noggrannt ur schampot ur penseln precis som i steget innan.4) Torka försiktigt av borshåren utan att vända penslen upp-och-ner. Kom ihåg, ingen fukt får tränga in i skaftet!5) Låt nu borstarna ligga vågrätt och torka. I mitt fall måste det vara på ett relativt kattfritt ställe, haha!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback