Blandade bilder

2010-03-31 @ 14:40:11

Gårdagens kalas resulterade i en hel drös fina prestenter och jag tänkte visa ett par stycken här för den som är nyfis. Varför tesxten helt plötsligt är size gigantisk vet jag inte och inte går det att ändra heller...

Mycket snygg djupt lila eyeliner från HOT Makeup. Ser svagt skimrande ut i förpackningen, men det är inget som skönjas på huden, istället ger den jättesnygg mörkt lila nyans. Ett stort plus är även den mjuka och följsamma penselapplikatorn som gör appliceringen mycket enkel. Då den är så pass mörk är den perfekt för den som villa ha lite mer färg och inraming till ögat, men på ett ganska diskret sätt. Dessa finns på Kicks i massor med roliga färger, så efter att jag blivit så nöjd med denna lär jag köpa på mig ett gäng!


Jag som älskar och är närmast beroende av läppgunks, blev förstås jätteglad när dessa två sötnosar fanns i ett av paketen. Det lite mörkare glanset, "Anni-can rock", ger en skir och mjuk rosa nyans till läpparna, medans den ljusare nyansen, "Pink me later", ger lite mer färg. Mycket söta båda två och luktar dessutom som små kakor.




Här har ni då Mabellines "The falsies volum´express mascara", med den speciella skedformade applicatorn och prokeratin- och fiberformula. Jag har ännu inte hunnit testa denna, men det kommer! 

Nagellacksräddaren

2010-03-31 @ 14:19:51

Appropå det tidigare inlägget kom jag på att jag kanske skulle visa en produkt som räddar mig från att bli galen av väntan i mitt nagellacksberoende. Jag är en sådan person som inte kan vänta, allra minst på torkande nagellack. Så fort jag målat sista nageln poppar det alltid upp tusen saker i mitt huvud som jag måste göra på stört, förstås. Dessutom blir jag alltid kissnödig, det slår aldrig fel. Det spelar ingen roll om jag är nykissad och färdigpysslad för dagen, detta inträffar precis lika troget som julen. Detta brukar resultera i mindre snyggt lackade naglar med både ludd,repor, katthår och diverse annat smått och gott i. Inte vackert och jag tror att min käre pojkvän har tröttnat på att behöva assistera mig i klädavtagningen inför toabesöket, haha.  Nog babblat om detta och över till räddningen, det kallas Polish dryer! Denna smarta produkt sprayas lätt över de nylackade naglarna och gör dem torra på bara 30-60 sekunder. Visserligen blir klorna inte helt reptåliga på en gång, men det skyndar på förloppet en hel massa. Inte kostar det multum eller är svårt att få tag i på nätet heller. Jippie, säger jag.
 

Nails, nails, nails!

2010-03-31 @ 14:05:16
Igår flyttade två nya lack in i samlingen, både från HM. Det gröna, med det snitsiga namnet "Dollar green", hamnade på mina tassar så snart den siste kalasdeltagaren stängt ytterdörren och resultatet ser ni nedan. Det rosa lacket, som i mitt tycke verkligen har den perfekta rosa nyansen, heter "Preppy Pink" och fick inte heller vara orört utan hamnade på tånaglarna. Dessa tänker jag inte visa eftersom att jag hatar fötter och inte vill plåga andra, men jag kan intyga att det blev snyggt. 
     Både lacken kräver ett par lager för att bli snygga, men åh, vad det är värt det! Snyggt som tusan och för att inte tala om de söta prickiga flaskorna, kärleken är total! Jag hoppas att de håller lika bra som HMs lack generellt brukar göra.  

FOTD: The spirit never dies

2010-03-30 @ 13:57:58
Idag känns livet lite ljusare och jag blev sugen på en lätt och ljus makeup, men som ändå gav lite färg. Detta "lite färg" resulterade i att jag i slutändan använde 5 skuggor , haha. Men tillsammans, efter en del suddande, blev det väldigt pastelligt och luftigt. Alla skuggorna kommer från TiKEi och heter Spirited, Serenity, Rose, Oxygen och Voyage. Jag pimpade upp min svarta eyeliner med en glittervariant från VLD i färgen Amethyst och en liten grön sten i ögonvrån.
     Idag kommer familjen hit för att fira min födelsedag, ska bli trevligt! Jag kan även tillkännage att jag imorse blev utelåst på balkongen av min ena katt! Jag hade gått ut dit för att prata i telefon när hon fick för sig att öppna dörren som hon brukar göra, dvs. hoppa på handtaget. Dessvärre tog hon inte med i beräkningen att  dörrhandtaget till balkongen inte fungerar som alla andra dörrhandtag, så istället för att öppna så låste hon mig ute! Min pojkvän, som har jobbar natt, sov i godan ro och ingen av grannarna syntes till. Som tur var fick mamma tag på ordföranden i vår förening, som kom och släppte in mig i min egen lägenhet. Undrar hur ofta sådant händer?! Haha, jag tyckte att det var väldigt komiskt alltihop!
     Nu ska jag fixa mig lite lunch och sedan börja förbereda inför kalaset. Uppdaterar förmodligen ikväll med lite nya skönhetsprylar. 


FOTD: Lion

2010-03-29 @ 15:21:35

Jag svängde till sist ihop en något oinspirerad och enkel, men ändå fräsh, makeup. Basen bsetår av TiKEis mineralfoundation, ögonen pryds av TiKEis mineral skuggor Desert, på det rörliga locket, och Vintage i globlinjen. På kindbenen och upp mot tinningarna har jag svept en bronzer från Max Factor och på fransarna har jag Lash maxx mascara från Rimmel. As simple as that!

icke sminkrelaterad oro

2010-03-29 @ 10:13:40
Jag sitter just nu med en sjuk kisse i knät. Oron är mycket stor och jag har lite svårt att fokusera på annat än honom just nu. Tiden fram tills vi ska till veterinären känns oändlig.
     Vi får se om jag tar mig för att slänga ihop någon sminkning lite senare, men nu vet ni iallfall varför uppdateringen inte är vad den borde.


 Älskade lilla vän, bli frisk...

Segt

2010-03-28 @ 12:31:21
Jag verkade inte fastna på någon bild som visade upp sminket tillräckligt för att kunna hamna här. Idag är jag osminkad än så länge, vi får se vad dagen bjuder på men troligtvis blir det bara att göra hårinpackningar och ansiktsmasker för hela slanten. Söndagar brukar av någon anledning vara sådana dagar när jag försöker ta lite extra hand om hud och hår och ta en riktig långdush. Nu står städning på schemat, mindre kul... 

Klick klick

2010-03-27 @ 16:18:50

Nu är jag precis hemkommen från en heldags fotografering med Emma(http://emmamariia.webblogg.se/) och Emma (http://inhatewetrust.blogg.se/) och förstås ett antal snygga modeller. Det har verkligen varit jättekul, som vanligt när de tjejerna är i farten!
     Nu ska jag försöka få i mig lite föda, för att sedan gå över till Anna och fixa henne till en sexig hårdrockschick. Kvällen kommer att spenderas hos densamma, med lite vin och trevligt sällskap.
     Tyvär kan jag inte ge er någon FOTD idag, eftersom min kära sambo har stuckit till Jönköping med kameran. Kanske uppdaterar jag senare om Anna går med på att ta ett kort på mig. Dagens makeup går iallfall i rosa och vitt och kompletteras med svepande lösfrallor!

Betygsättning på Hms nagellack

2010-03-26 @ 13:09:09


Nu har det gått ett par dagar sedan jag applicerade det ljusgröna lacket "Garden Green" från HM/Hello Kitty. Till min förvåning har det suttit på plats utan några större flagor eller liknande och ser nästan likadant ut som vid appliceringen i måndags, att mian naglar är läskigt korta kan ju vara en bidragande faktor.
     Appliceringen var dock ett pill. Då detta inte är ett särskilt täckande lack, krävdes tre lager för att få önskvärd täckning utan ränder. Den tog dessutom en ganska lång tid på sig att bli "reptåligt" och jag hade förstås bråttom, så jag drog genast på mig ett par repor...
     I övrigt är det fin, lite svagt skimrande färg, som förmodligen kommer att göra sig bättre så snart händerna har fått lite mer färg. Detta lack är helt klart prisvärt om man inte har så höra förväntingar utan bara är ute efter en kul färg, men hos mig blir det ingen favorit på grund av den dåliga täckningen.
Försök att ignorera mina hemska nagelband...

FOTD: Schizophrenic dreamer

2010-03-26 @ 12:53:01
Efter lite kompromissande med mig själv blev det en kombo med Rose, Nirvana och September som fick förhöja stämningen på ögonen idag. Jag använde även den svarta skuggan Gothic till sotningen, Honey som highlighter på brynbenet och den ljusa skuggan Dream har jag idag blandat med ett ofärgat lippgloss för en skir känsla. (Samtliga färger från TiKEi). Om ett par timmar ska jag sminka och styla ett par vänner inför en fest, i övrigt blir det en lugn dag.




Snart kommer dagens makeup!

2010-03-26 @ 10:26:28

Jag brukar aldrig ha svårt för att hitta inspiration, vare sig till teckning eller smink, men idag är en sån där dag när jag inte kan bestämma mig. Jag tror att det är mitt samvete som gnager för jag veeet att jag borde variera mig mer i mina färgskalor och att jag åtminstone måste prova alla mina bruntonade skuggor. Men jag har ingen lust. Dom är skitfina allihop och brunt är jättefint till blåa ögon, men jag är så trött på vad allt med mörka färger heter efter denna vintern. Jag vill ha färg,färg,färg! Har jag kommit in i  någon form av trotsålder?
     Jag får ta mig en funderare som kommer jag tillbaka lite senare med FOTD.

Älska Lush Ultra bland sminkborttagning!

2010-03-24 @ 21:17:31
Jag skrev för en tid sedan om min nya hudvårdsrutin från Lush och nämde då i förbifarten sminkborttagningen Ultra bland. Nu har jag hunnit sätta just den på prov ett antal gånger och jag är imponerad, mycket imponerad. Den är oljebaserad, mjuk, mild men mycket effektiv och lämnar faktiskt huden mjuk och len.
    För att den ska kunna göra sina underverk brukar jag först fukta hela ansiktet med vatten, därefter smörja in mig med Ultra bland och sedan ta bort alla sminkrester med ett par fuktade bomullspads. Mascara, foundation, skuggor, ja allt formligen rinner av och känns mycket skönt mot både fransar och hy.
     Jag brukar avsluta detta med att badda ansiktet med  en handduk och sedan smörja ansiktet och halsen med krämen Imperialis. Nästa morgon när jag vaknar brukar min hy vara supermjuk och nästan helt utan rodnader på kinder, som jag tidigare haft problem med. sedan kör jag den morgonrengöring som jag nämt i det tidigare hudvårdsinlägget.
      Som en påminnare om hur detta underverk ser ut infogar jag en gammal skakig bild.
     

Osminkat

2010-03-24 @ 11:54:36
Ush, idag har jag ännu mer ont i halsen än vad jag hade igår. Dessutom så har jag fått ögoninflammation, det förklarar ju varför mina ögon kliade och rann och var torra omvartannat hela dagen igår... Därför blir det helt sminkfritt idag, kommer istället ligga nerbäddad i soffan hemma hos mamma och pappa, med en lurvig vovve brevid mig. Jag hoppas att jag är tillbaka med ny kraft imorgon!

Födelsedag, brudklänningar och våriga nagellack!

2010-03-23 @ 21:02:13
Idag fyller jag 24 år och blev därför överraskad med att bli bjuden på O´learys av mina underbara vänner Anna och Becca! Jag blev otroligt glad och rörd över att ha så fina och omtänksamma vänner...
     Tidigare på dagen har jag och Becca letat brudklänning till henne och vi fann faktiskt den perfekta på tredje försöket. Hon kommer att bli så otroligt vacker och Nicklas är så lyckligt lottad som får henne till fru. Vi passade förstås även på att gå på stan en sväng och jag fann inte VLDs nya minilack, men däremot ett tjusigt ljusgrönt från HM.  jag tycker överlag att HMs egna lack brukar hålla en hyffsad kvalité både när det kommer till applicering och hållbarhet, men detta var ett Hello Kitty lack så vi får väl se hur min tassar ser ut om ett par dagar. Snygg vårfin färg var det iallfall och den hade det söta namnet "Garden green". Jag slänger in en bild på mina  snabbt nylackade naglar men även en bild på två andra lack som visserligen inte är nyinköpta men som ändock är urläckra nu framåt vårkanten, de kommer från Depend (nr 159) och Mavala ( nr 52 toulouse).


Håret

2010-03-22 @ 22:32:53
Under dagen som har gått har jag blivit mer och mer kompis med mitt nya "kallare" hår. Jag trivs nog bättre än någonsin har jag kommit fram till. Tidigare har jag alltid hållit mig till det varmare spannet med färger, även de perioder då jag har haft brunt hår, därför känns detta helt nytt och fräsht för mig. Dessutom måste jag säga att detta passar min hudton bättre, jippi!
     Imorgon ska jag och mina gulliga vän Becca åka och kolla på brudklänningar, hon ska nämliga gifta sig i augusti! Det är egentligen helt ofattbart att vi är så vuxna nu att folk i ens vänkrets skaffar barn och gifter sig. Kul ska det iallfall bli, jag älskar verkligen att titta på brud-/balklänningar! Tänkte att jag kanske skulle smita in i någon affär och se om VLDs minilack, som jag tidigare skrev om, har kommit in än.

Tikei swatches

2010-03-22 @ 22:26:18
Nu har jag precis tittat färdigt på de härliga Hollywoodfruarna. Jag kan inte göra annat än att älska Maria Montasami med alla hennes toffsar och läppstift! Säremot upplever jag vissa andra som en smula tantsjuka. Skulle det vara omvänt, att det var gubbar som klämde och kände på unga tjejer, så skulle alla de bli ramaskri. Jag tycker faktsikt att det är lika illa när damer behandlar killar som köttstycken, som när män gör det samma med kvinnor. Underhållande är det dock att sitta och förfasas.
 Nu till ämnet, här kommer lite swatches på de skuggor som kom idag. Dessvärre gör inte bilderna dem rättvisa, men ni får ju ett litet hum om hur fina alla är!


        Karma               September           Mocca          Java


    Vintage              Sienna                   Eternal             Eclipse


   Rebel                  Rose                Dream             Serenity


      Gothic                Whisper           Jewel              Voyage


  Meadow                 Forest              Shadow           Orion


     Spirited                  Nirvana           Memory             Illusion

Cravings

2010-03-22 @ 14:42:29
Jag trillade för några dagar sedan över bilder från Viva la Divas minlackskollektion, som kommer nu till våren. Härliga pastelliga färger som genast satte igång både vårkänslor och habegär hos mig, ge mig allihop nu!
Klicka er in på  http://bjooti.net/?p=11040 för att se bilder på snyggingarna!

FOTD: A mix made of love

2010-03-22 @ 13:43:29

Dagen kunde inte ha börjat bättre! Den stackars brevbäraren hann knappt pula ner paketavin i mitt brevinkast, innan jag kastade på mig jackan och rusade till ICA. Och lyckan blev förstås total när jag rev upp paktet innanför min dörr och insåg att samtliga skuggor var ÄNNU snyggare i verkligheten. Åååh, ren lycka! Så förmiddagen ägnades åt att försöka möblera om i min makeupbox för att göra mer plats. Detta är egentligen ett rent mission impossible eftersom att den redan är för liten (!) men jag tror att jag kom fram till en hyffsad lösning till slut! Swatches på alla skuggor kommer förmodligen ikväll, när jag har tid!
     Idag är det bara nya skuggor från Tikei som pryder mina lock, inte mindre än fyra stycken faktiskt. Namnen på dessa är Rose, Illusion, Rebel och Voyage. Färgglatt och skimmrigt är nog ledordet för dagens makeup, enjoy!
Den sista bilden visar inte upp makeupen på ett bra sätt, utan är mest till för att ni ska se hårfärgen lite grann. Så vad tycks om min hårmakeover? ;P
    Nu ska jag äntligen äta lunch, är superhungrig. Ikväll ska jag och brudarna testa Zumba på gymmet, för första gången. Ska bli riktigt kul, synd bara att jag har har någon taktkänsla för fem öre!
 

Söndagsbetraktelser ur en blondins synvinkel

2010-03-21 @ 21:42:29
Det var tre mycket trötta tjejer som släpade sig till gymmet imorse. Eller, ja, imorse var det väl knappast klockan tolv... Efter att ha svettats en hel del i typ en timme såg vi alla fram emot att dusha och ta ett välförtjänt bastubad, så ni förstår våran besvikelse när bastun var avstängd! Antiklimax så det skriker om det! Inte hade vi en tanke på att bastun bara var på under de tider som receptionen är bemannad, bläääääää.
    Efter detta lilla missöde åkte vi iväg och käkade och köpte hårfärg till mig. Rebecca sötnosen hjälpte mig med min horribla utväxt och jag bestämde mig även för att färga in en kallare blond nyans i hela håret. Blev faktiskt riktigt bra, även om jag i och för sig inte har sett det i dagsljus ännu. Bilder på förändringen kommer imorgon i samband med den sedvanliga  FOTD. Skillnaden är inte enorm, men ändock till det bättre. Patrik såg faktiskt att det var något annorlunda med mitt hår, även om han inte kunde sätta fingret på vad det var. Att han märker något är mycket ovanligt, han brukar inte ens se när jag är osminkad vs. sminkad, haha. 
     Idag har jag gått osminkad hela dagen lång, så av naturliga skäl blev det ingen FOTD, jag vill ju inte skrämma någon med min nakna nuna...
    Nehepp, nu väntar slapptid med baby och så håller vi alla en tumme för att mitt paket med smink kommer imorgon.

Lazy lörday ;P

2010-03-20 @ 19:46:28
Efter att jag uträttat det jag skulle för dagen la jag mig faktiskt och sov ett par timmar. Var sjukt skönt och nu börjar jag känna mig som en människa igen!
     Nu sitter jag här med ett glas påskmust och myser i datorns sken ha,ha. Så snart jag har sörplat i mig all dryck blir det att svansa in i dushen för andra gången idag, men nu ska det bli en riktigt skön långdush med hårinpackningar och härliga cremer från The Body Shop. Kvällen i övrigt blir nog lugn. Känner att vi tog ut svängarna på partyfronten så att det räckte igår, så jag gissar att det blir till att krypa upp i soffan för filmgluttning så snart baby har repat färdigt.
     Kastar in en suddig bild på ännu ett av mina fantasifoster...

FOTD: colorblast!

2010-03-20 @ 11:23:25

Efter bara tre timmars sömn ska jag nu snart ge mig ut på två inbokade festmakeuper. Ska bli riktigt kul, men jag känner mig allt annat än fräsh just nu... Jaja, jag har bara mig själv att skylla :)
Dagens snabbt ihopsvängda make går i lila och gult, lite påskigt sådär!
Näe, nu är det bråttom!


Picures in my mind..

2010-03-19 @ 17:09:12

Jag tror att jag har nämt tidigare att skissandet är som terapi för mig. Dagens dåliga humör försvann under tiden som bland annat denna damen växte fram.
Nu väntar tacogratäng, öl och hårdrocks-dvds med baby hela kvällen lång!
Ha en bra fredag!

FOTD: Some kind of angry green monster

2010-03-19 @ 12:37:54
En dålig dag resulterar  förstås i en dålig makeup... Grönt, bronsigt och glittrigt får bli dagens ledord, tänkte jag när jag vaknade. Resultatet, som gjordes med en mix av skuggor från både TiKei, MUS och VLD, ser ni här under.     
     Snart ska jag lägga det dåliga humöret åt sidan och på börja mitt födelsedagsfirande med Patrik. Jag fyller ju visserligen inte år förren på tisdag men det är allid roligare att kalasa när det är helg och samtliga deltagare är lediga! När resten av famlijen ska fira mig vet jag inte.. Känns inte så viktigt när man inte fyller jämt tycker jag.
    Jag har varit tvungen att täcka min snygga utväxt med bandana den senaste tiden, men på söndag ska snälla Rebecca äntligen åtgärda den så att jag äntligen kan ha håret som jag vill!



 

FOTD: Mellow yellow

2010-03-17 @ 13:49:26

Ända sedan den lejongula skuggan Desert flyttade hem till mig för några månader sedan, har den varit en klar favorit och ett starkt bevis på att gult INTE är ful! Snarare skitsnyggt! Så idag fick denna gula snygging pryda mina ögonlock tillsammans med Vintage och en namnlös grön skugga från VLD i globlinjen. En annan produkt som jag fallit handlöst för att är rouget Youth, som även det får hänga med idag. Youth har den perfekta fräsha färgen som piggar upp och ger liv, utan att bli för mycket. En riktig pärla med andra ord!
     Idag har jag faktiskt vilodag från gymmet och ska istället iväg och simma med mamma och systeryster! Jag kommer även att sova över hos mamma och pappa, så jag vet inte hur uppdateringen blir...

FOTD: Cottonlovecandy

2010-03-16 @ 13:11:28
Dagens fejs är inspirerat av fluffigt rosa sockervadd och kärlek! Jag har enbart använd två skuggor idag, nämligen Dusk och Oxygen (TiKei), som tillsammans bildar snygga men ganska nedtonade kontraster. 
     Nu till något helt annat ! Om ni går in på Emmas blogg  http://inhatewetrust.blogg.se/, kan ni nu se en liten smakprovsbild från plåtningen vi gjorde i söndags.

 

In progress...

2010-03-16 @ 00:39:32
Snart är ett gäng härliga skuggor på väg hem till mig och jag kan äntligen påbörja mitt look-projekt som nu även Emma -http://emmamariia.webblogg.se/,har blivit indragen i haha. Wihooooo, detta ska bli fantastiskt kul, har så många ideér!

FOTD: colorfulnude

2010-03-15 @ 11:52:25
Sparsam makeup idag. Endast lite lila eyeliner, fräsha rouget youth och corallfärgade läppar. Nu har jag jättebråttom så jag uppdaterar mer senare!

Hektiskt!

2010-03-14 @ 21:40:43
Dagen har varit mycket rolig, men lite småhektisk. Så jag ber om ursäkt för den sega uppdateringen...
Här kommer iallafall en liten sneakpeek på looken som fotades idag. Smakprov på de riktiga bilderna kommer att dyka upp så snart fotografen fått dem klara!


FOTD: Secret

2010-03-14 @ 11:48:24

Idag har jag ett fullspäckat schema framför mig! Nu ska jag fixa mig inför fotograferingen som ska göras klockan två. Därefter ska jag vidare och göra en provsminkning och därefter borde jag försöka hinna träna...
     Hur jag stylingen ser ut idag kanske ni får en sneakpeek på om en stund, jag kan säga att det inte är min vardagliga stil precis!

FOTD: Colorsensation

2010-03-14 @ 02:38:33

Nu är jag precis hemkommen efter en kväll med tjejerna. Dagen började mycket bra med ett intensivt fettkrossarpass på gymmet med Anna och Becca och kvällen spenderades med samma flickor + ett antal fler trevliga mäniskor. Eftersom att jag haft ett otroligt begär efter färg den senaste tiden (vårkänslor?) så blev dagens makeup enligt samma tema, färg, färg, färg!




Tack vare Anna så hittade denna underbara sminkborttagning ,som jag tidigare nämt, hem till mig idag.


Nu väntar sängen för min del, så att jag är hyffsat fräsh imorgon då jag ska fotas. Det ska bli roligt, men väldigt ovant att stå framför kameran för en gångs skull!
God natt allihopa!

Varför jag aldrig kommer att göra ett "What´s in my purse"inlägg

2010-03-12 @ 22:42:30
Det är omåttligt populärt att som beauty- eller modebloggare visa upp vad som finns i garderoben, väskan och liknande. Detta är något ni aldrig kommer att få se ifrån mig då jag är extremt oorganiserad när det kommer till min väska, som dessvärre är ganska stor (vilket betyder mycket plats för skräp i mitt fall). För de saker som en gång stoppats ner i väskan kommer nästan aldrig ur den av någon outgrundlig anledning.
     Jag hittade just ett paket med 15 slingor nailhair , 5 läppglans, x antal kvitton och ett halvt äpple i min väska. Jag låter det tala för sig själv.

Multiuse!

2010-03-12 @ 22:36:14

Makeup är och lek med färger är, vilket ni förmodligen redan förstått, min stora passion i livet! Jag anser att makeup framför allt ska vara roligt och ett redskap till att uttrycka sig utan gränser! Det finns inga egentliga rätt eller fel så länge DU tycker att det du gör är fint och inte är skadligt på något sätt.  Men det är inte alltid lätt att komma på kreativa och roliga sminkningar, framför allt om man tvingas hålla en tight budget. Så ett tips till er med få sminkprodukter är att uttnyttja dem till max. Ett rouge behöver inte bara vara ett rouge, det går utmärkt att använda även som ögonskugga precis som brunskuggor och liknande produkter i puderform. En skimrande ögnskugga kan användas som highlighter till kindben och brynben, ett välpigmenterat läppstift kan med försiktighet användas som ett cremerouge. Våga testa dig fram till nya användningsområden och du ska se att dina lilla sminkkollektion ändå kan ta dig långt!

Testing testing

2010-03-12 @ 14:42:48
Jag tror att jag har glömt att berätta att jag den senaste veckan faktiskt har frångått min mångåriga hudvårdsrutin från  The Body shop till förmån för att testa Lush hudvård! Jag har tidigare provat deras sortiment för hårvård, men aldrig hudvård så nu kände jag att det var dags för något nytt. Nu har jag ju bara testa i ca en vecka så egentligen kan jag inte ge något utlåtande om hur det fungerar för min hy, men än så länge kan jag bara säga wow!
    Jag har mycket känslig hy som lätt får rodnader på kinderna och torra fläckar, samtidigt som t-zonen förstås är lite fetare. Vitamin E serien från The Body Shop, som jag tidigare var så trogen, hjälpte mig till viss del även om det egentligen inte gav mig något fantastiskt resultat. Detta var dock det bästa jag hittat hittills. Därför var jag ganska orolig för hur min hy skulle reagera när jag första gången skulle prova Lush´s produkter, men redan efter första dagen var rodnaderna på kinderna kraftigt reducerade och hyn var babymjuk! Innehåll som lavendel, teatree och mandel verkar lugnande för huden och då de inte innehåller några onödiga ämnen får huden  arbeta med cellförnyelsen i lugn och ro och verkligen få nytta av ämnena i hudvården. Nu gäller det bara att vänta drygt en månad för att se det egentliga resultatet, jag lovar att komma med ett utlåtande lite längre fram.

Nu ser min rutin ut enligt följande:

Jag börjar med att tvätta ansiktet med tvätten Angels on bare skin, som verkar både lugnande och milt exfolierande. (ser ni lavendelblommorna?)


 Därefter använder jag ansiktvattnet Eau Roma Water som innehåller rosvatten och lavendel. Detta stryker jag över ansiktet med en bomullspad för att få bort orenheter och rester från rengöringen, men kan även sprayas över huden under dagen för en snabb uppfräshing och återfukting!


Detta avslutas med cremen Imperialis som är otroligt lätt, men samtidigt vårdande!


Jag fick även med en testburk med sminkborttagningen Ultra Bland. produkten ser ut som en creme men när den appliceras i ansiktet blir det till en olja som skonsamt tar bort all makeup! Helt superb, så denna ska jag införskaffa i stor burk så snart jag kan! Efter att man applicerat oljan torkas den bort med en fuktad bomullstuss/handduk och huden lämnas återfuktad tack vare den oljiga fomulan. Jag föredrar dock att tvätta av  och smörja in ansiktet som jag beskrivit ovan efter sminkborttagningen, då jag har lite svårt för den oljiga känslan.
 

FOTD: Midnight rebel

2010-03-12 @ 13:09:31
Idag är det fredag och man kan inte vara annat än glad! Detta firas med en sotning i grått och blått med TiKeiskuggorna Thunder, Dusk, Rebel och Midnight som ackompanjeras av mineralrouget Horizon under kindbenet. 
     Dagen ser ut att bli ganska lugn, även om jag har mycket att planera och tänka på just nu. Becca och jag ska träna och basta, annars har jag inget speciellt inplanerat och så snart jag postat detta så ska jag bege mig upp till ICA och hämta ut ett paket med smink (jippi!).
     Ha en bra fredag allihopa!

Lycka!

2010-03-11 @ 22:14:32
Ja, det känner jag nu efter att ha mottagit ett mycket glatt besked! Ibland är livet bra härligt...

Mixing medium

2010-03-11 @ 21:38:21

Att blanda eget mixing medium görs mycket enkelt med två delar destillerat vatten och en del  glycerin. Detta används för att intensifiera ögonskuggor vilket gör att de kan användas som exempelvis eyeliner, men det gör även att skuggan sitter längre. Anledningen till att man använder destillerat vatten är att glycerinet inte innehåller några konserveringsmedel. Men för att vara säker på att slippa elaka bakterier bör du endast blanda till så mycket som du behöver för stunden, alternativt har det stående i kylen i max en vecka. 
     Här nedan har jag valt skuggan Gossip för att illustrera hur resultatet med mixing medium blir.


Längst till vänster är skuggan applicerad som vanligt i sin ursprungliga puderform, i mitten med vatten och till höger med mixing medium.

Utan blixt

Med blixt

Ganska stor skillnad, eller hur?

FOTD: Peaches and honey

2010-03-11 @ 16:15:05
Dagens vårsmink går i krämigt mjuka persiko- och honungstoner, mixat med lite grönt och rosa!




Idag har jag varit på apoteket och införskaffat lite glycerine så ikväll ska jag göra eget mixing medium.Swatches kommer senare ikväll när jag kommit hem från träningen, så håll utkik!

Upphittat: Kameraladdare!

2010-03-10 @ 19:20:52
Efter att ha inventerat mammas härva med teknikprylstillbehör (puh!) fann jag faktiskt min kameraladdare. Så från och med imorgon är jag back on track med dagens smink och liknande. Sitter här och funderar på om det finns något intresse för videotutorials/hauls/recensioner? Är lite småsugen på att svägna ihop något sådant, om jag bara kan komma på hur man gör...
    Dagen har spenderats hos mamma och pappa och har bestått i sköna hundpromenadre med Samuel i vårsolen och nu slapp med den samme. Inte helt fel! Nu ska jag börja med kvällsmaten så att den är klar när mamma, pappa och Patrik trillar in här i stugan. Uppdatering med något kul kommer imorgon, så håll ut ;P


Samuel, med bedjande ögon i mitt knä i höstas.


Bäbispuss av en nyanländ Samuel i somras...

Onaturligt naturligt

2010-03-10 @ 19:10:07
Hela världen har de senaste åren gått igenom någon slags miljöpanik som tar sig i uttryck i filmer, miljövänliga produkter kampanjer och liknande. Även genom skönhetsindustrin har det svallat in en form av grön våg och ecomärken som Nvey står högt på mångas önskelista. Konsumenterna ställer allt högra krav på de produkter som placeras i badrumsskåpet, det ska vara både snällt mot miljön och huden! Bra säger jag! Men sluta för guds skull inte att vara kristiska bara för att det står eco, 100% naturligt etc. på förpackningen! Läs innehållsförteckningen, forska i de ämnen som du inte känner till, bli medveten! Svälj inte säljargumenten rakt av, om du nu inte gillar produkten för just det den gör och inte det den säger sig stå för förstås. 
     Mineralsmink är omåttligt populärt och poppar upp som svampar i skogen och finns nu i alla former och utföranden. Även lågbudgetmärken fyller sina ställ med de kallar mineralmakeup. . Återigen, tycker du att produkten är bra, köp den, men lura inte dig själv. Naturligt behöver heller inte betyda att det är bra för exempelvis din hy. Du skulle väl inte gnida in dig med bensin, trots att det faktiskt kommer från något så naturligt som förmultnade djur- och växtdelar? Nu menar jag förstås inte bensin är en hemlig beståndsdel i allt budgetsmink, det var ett förtydligande exempel.
     Ett butiksbiträde på Lush sa en sak som jag tyckte var mycket klok," Vår filosofi är att allt du använder på huden ska vara så naturligt att du även kan äta det". As simple as that! Ju färre ingredienser desto lättare är det för huden att tillgodogöra sig krämer och dyl. Lush är ett företag, som i min mening, är eco "på riktigt", iallafall så eco som skönhet kan bli. De använder sig av lösviktssystem för att inte använda onödiga förpackningar, de ställer sig helt emot djurförsök och deras produkter är framför allt snälla mot hy, hår och miljö. The bodyshop är ett företag som jag älskat i många år, framför allt för att de står för antidjurförsök, men även för deras underbara produkter. Man ska dock vara medveten att även om de kämpar för såväl mänskliga rättigheter (jo, faktiskt!)  som miljön så har fortfarande deras produkter en lång radda märkliga namn på innehållsförteckningen som kanske inte är rent skadliga för hyn, men likväl onödiga både för hyn och miljön.
     Angående mineralsmink vill jag höja ett varnande finger helt separat från miljöaspekten. Mineralsmink ÄR många gånger bättre för hyn, detta är förstås beroende på hydtyp och innehållet i sminket.  Vad som fungerar för en, är dåligt för en annan. Men var överlag kritisk när det kommer till dessa sk."naurliga produkter". I.D Bare Minerals är ett otroligt hypat mineralmärke med många nöjda kunder. Man får dock inte glömma alla de kunder som fått utslag av I.D foundation som innehåller mindre trevliga ämnet bismuth, som ger känslig hy som min utslag och irritationer.
     Jag är egentligen typiskt en sådan som ofta sväljer säljargument och ständigt är på jakt efter något bättre inom skönhetsvärlden, men jag är medveten om att jag är sådan och jag försöker jobba med att bli mer medveten. Jag vill må bra men jag vill också att naturen och mina kommande barn och barnbarn ska må bra. Som skönhetsjunkie känns det naturligt att forska i innehållsförteckningar och nya produktermen men det jag ofta glömmer är att vara kritisk! Jag är ingen förebild när det kommer till att leva ett helt ekologiskt liv, jag är säker på att mina kikärtor släppte ut en hel del avgaser när de fraktades till sverige exempelvis. Men nu, när skönhetsvärlden erbjuder så många nya möjligheter inom eco, varför inte hoppa på och testa, visa att det finns en marknad... 
     Var noggrann vad du använder till din hy, den är kroppens största organ och ska hänga med i många år. Så var snäll mot både den och miljön och tänk efter vad du vill få ut av dina skönhetsprodukter. Jag menar inte att du ska kasta ut alla dina älsklingsprodukter till förmån för ecoalternativ, jag vill däremot att du ska försöka öppna dina ögon och vara lite mer kristisk och nyfiken. Både för miljön och din skull!

Be quick or be dead!

2010-03-08 @ 12:44:51
Ja, lite så var det igår! Stress, stress, stress. Träna, träna,träna, snabb sminkning och hårfix och sen bio. Sen att jag får skylla mig själv för att jag sov så länge är ju en annan femma, sympati gott folk, sympati...
Vi såg iallfall Shutter Island som jag faktiskt tyckte var ganska bra trots att en viss Leonardo Dicaprio axlade huvudrollen och att hela rullen var liiite väl lång. 
     Gårdagens smink var allt annat än spännande, en enkel grön eyeliner och det fräsha rouget Youth fick göra jobbet!
 TIPS! Upplever du, som många andra, att din kajal försvinner efter ett par timmar? Hemligheten till en välsittande kajal ligger i den gamla makeupregeln att alltid försegla produkter i cremeform med en puderprodukt. Kort sagt, applicera en ögonskugga i passande färg över din kajal så ska du se att den sitter som berget!
     Nu ska jag gå och leta efter kameraladdaren som verkar ha blivit uppslukad av jorden. Håll en tumm för att jag hittar den, så ska ni få FaceOfTheDay om en stund! 

The miracle of concealer

2010-03-05 @ 12:47:58
Jag får ofta frågan om vilken concealer som är bäst. För att kunna svara på detta måste man veta vad som behöver täckas. En concealer kan omöjligt täcka både finnar och mörka ringar på ett bra sätt, då olika fäger kräver olika nyanser förneutraliseras.
     Under ögonen, där ringarna ofta är lila- eller blåtonade är därför en rödtonad concealer att föredra för att få ett så bra resultat som möjligt. Den röda concealern applicerar du under hela ögat, därefter kan du även lägga en ljusare hudtonad concealer i en triangel som löper från inre ögonvrån och ner längs näsan. Detta ljusar upp och ger intrycket av pigga ögon. Den som vill kan även applicera denna ljusa concealer på brynbenet, för att skapa lite extra dimension till ansiktet, ungefär som en highlighter.
     För finnar och röda områden krävs en grön- alt. gultonad concealer. Den neutraliserar snabbt det röda, utan att kräva rikliga mängder vid applicering. Vid för stor mängd grön concealer blir ansiktet lätt lite askigt och gråaktigt, så det bör man se upp med. 
     Det finns sk. concealerhjul med flera olika färger i, detta är något värt att investera i och de finns i flera olika prisklasser. Titta in på Makeupstore, Åhléns och liknande för fråga personalen om hjälp. Om tänk på att utan ett jämt och fint underlag kommer inte resten av makeupen till sin fulla rätt!

FOTD: Flirty Friday!

2010-03-05 @ 12:20:37
Solen skiner, humöret är på topp, men endå så vägrar min nuna att fastna på bild... Inte blir det bättre av att jag tvingas titta på mig själv på en stor plattskärm heller, eftersom att jag råkade krossa skärmen på min laptop vilket gör att jag måste ha den inkopplad till tvn för att se vad jag gör! Ibland verkar det bara vara så, så ni får ta det för vad det är idag. Idag har jag jobbat med Tikeis underbara mineralskuggor silence, dusk, thunder, gossip och Bodyshops skugga nr 42. Dessutom har jag applicerat Makeupstores glitter Aurora på ögonlocket samt lite lila strass som får spegla humöret. 
     Idag ska det bara tränas och slappas med Patrik som faktiskt är ledig, skööönt. Hoppas ni har en bra fredag därute!

Freeeedag

2010-03-05 @ 00:37:38
Okej, okej! Jag veeet att jag ska att jag skulle sova redan vid halv tio, men nu sitter jag här ändå och kastar iväg inlägg efter inlägg ;P
Nu tänkte jag nämligen visa er min dagliga hudvårdsrutin som består i diverse produkter från Bodyshops vitamin E serie, som ska skydda och vårda hyn. Just vitamin E serien har hjälpt mig och min känsliga hy otroligt mycket och jag har varit den trogen i många år nu!


Varje morgon och kväll börjar jag min hudvårdsrution med att tvätta mitt ansikte med Vitamin E Cream cleanser, som varsamt tvättar bort makeup och orenheter.


Därefter sveper jag ,med hjälp av en bombullstuss, vitamin E hydrating toner. Den tar bort de sista resterna från makeupen och creame cleansern samt tillför antioxidanter.


I steg tre applicerar jag vitamin E moisture serum i hela ansiktet. Serumet ger ett extra skydd till huden samt bidrar med lite extra fukt.


Beroende på vilken tid det är på dygnet, så applicerar jag här antingen vitamin E moisture day cream eller vitamin E nourishing night cream.


Dagcremen är väldigt lättabsorberad och ger även den ett antioxidant skydd.


Den lite tyngre nattcremen ger skydd och näring åt huden under natten, när cellförnyelsen är som störst.



Runt ögonen baddar jag försiktigt denna kylande och återfuktande ögongel med Ringblomma. Denna brukar jag förvara i kylskåpet för en extra kylande effekt som är skön för trötta ögon.



Denna återfuktande och skyddande face mist använder jag både till att fixera makeupen, samt till att fräsha upp ansiktet med under dagen. Idealisk för dig som sitter mycket framför datorn eller vistas i annan ickehudvänlig miljö. Bor i princip i min väska varje dag.



I mitt kit finns även denna ansiktsrengöring i cremeform. Denna rengöring fungerar precis som den tidigare nämda, men kräver inte uppföljning av ansiktsvatten och lämpar sig därför att , tillsammans med en fuktcreme,  ha i exempelvis gymväskan.




Tindra och Valentine hjälpte mig förstås att fota...

Lösfrallor på hylsa?

2010-03-04 @ 23:40:03
Ja, det är tydligen det jag kommer att få nu när jag införskaffat Mabellines nytillskott i volymmascaragänget. Dessvärre är jag virrigare än en yr höna och har därför glömt namnet. och inte går det att hitta på Mabellines hemsida heller! Dålig sminkbloggare Ester, dååååålig. Men det är... eeee, en fuschiafärgad hylsa. Ni kommer få se den och en review efter min födelsedag, för det är nämligen först då den hamnar i min ägo på riktigt. Den ingår alltså i det kit som kommer att hamna i ett paket från min lilla mamma och min inte lika lilla pappa, adresserat till mig på min 24 års dag!
     Mamma köpte även en sådan mirakelmascara till sig själv och enligt henne var den kanonbra. Haha, det är nog ett bra betyg från en kvinna som använt Max Factor 2000 calorie så länge jag kan minnas. Icke att förakta dock, Max Factor ligger delad två på min lista på bästa budget mascaror! Jag tvivlar på att mabelline kan göra mig besviken när det kommer till mascara, det här nämligen ännu inte skett... 
     Nähe, nu ska jag mysa med tussekatterna och lite Edguy. Förra året blev det att se dessa favoriter två gånger, detta år blir det nog tyvärr magert på den fronten :(
 http://www.youtube.com/watch?v=Q7TPwUsdmRo

och så lite Skid Row...
http://www.youtube.com/watch?v=ivFYVAntpw0

Kreativitet och galenskap går hand i hand...

2010-03-04 @ 23:11:59
Ibland funderar jag över hur personlig man egentligen kan vara på en blogg, vilken bild man vill ge av sig själv. Som nu nbär jag sitter trots en enorm trötthet. Jag antar att det beror på många tankar i ett litet huvud... Tankar som dunkar och bränner och som får mitt huvud att känns sprängfyllt och snurrigt. Enda botemedelet är att teckna. Så jag tecknar och tecknar tills mina händer är helt svarta och tankarna äntligen stannar. Livet är liksom inte bara glättigt och roligt, inte för någon. Så varför låtsas?
     Känner ni någonsin så, att det liksom finns något inom er som inte slår sig till ro förrens det har kommit ut? Kanske låter flummigt, men är det kanske det som kallas kreativitet? Ja, jag vet iallfall att jag hellre kallar det det, än ren galenskap, haha. Det där sista, haha, la jag egentligen bara till för att ni inte ska tro att jag verkligen är galen. Jag ligger ofta vaken om nätterna med bilder och ideér som dyker upp på näthinnan. Jag vet att det inte finns en chans för mig att få besök av Unge Herr Blund om jag inte får tankar ur mig, på papper eller hud. Smink eller ritkol, det gör det samma.
     Drömmen jag har är så stark. Jag önskar att alla fick känna den passion och glädje jag känner inför varje makeup-jobb. Att få göra det jag verkligen älskar och brinner för... För då, och bara då, är jag lycklig på riktigt. Jag bara håller mina tummar för att ambitionerna ska hålla ända fram, för jag tänker inte ge mig. Jag ska ta mig dit jag vill och ännu längre! Nu ska jag inte låta några hjärnspöken lägga krokben på min väg. Nu är det min tur!

Lyssna ni på lite Masterplan och se att ni blir peppade ni också!
http://www.youtube.com/watch?v=1oDXRo78rtY

FOTD: Thunder in paradise

2010-03-04 @ 21:40:08

Mineralskuggorna Dusk, Thunder och Gosspi från Tikei, har varit mina följeslagare under denna dag som har spenderats i bla. en tatueringstudio och på gymmet. Tyvär var det inte min tur att gadda mig, utan jag agerade sällskap åt min lilla Anna, som numera bär sitt namn på handleden. Praktískt om Janne skulle tappa bort henne någon stans, behöver bara kompletteras med ett telefonnummer också, haha. Nej, jag bara skojade, det blev faktiskt jättefint! 
     Ikväll blir det sängen tidigt för min del. Är sååå himla trött att jag knappt hålla ögonen öppna... Nattinatti!


Shoppingdag

2010-03-03 @ 22:14:53
Kom hem för en timme sedan, efter att ha spenderat dagen med min kära mor på stan. Hon köpte födelsedagspresenter till mig, myyycket trevligt! Det har varit en rolig dag med många fynd och mycket spring i affärer både i Norrköping och Linköping. Nu lagar älskling lite mat som jag snart ska förtära i värmeljusens sken, sen middag :)
Här nedan ser ni dagens makeup, som gick i rosa och brunt. Samtliga färger från Tikei!



It´s all about the eyes baby

2010-03-02 @ 17:35:21
Okej, nu är jag tillbaka med laddat kamerabatteri! Jippi!
Är du en av dem som hellre sover några extra minuter än står framför spegeln på morgonen? Eller trivs du kanske inte med så mycket smink till vardags? Då skulle jag vilja slå ett slag för en enkel fransmarkering, som utan att kräva en massa produkter, ger dig mer definerade ögon och en illusion av tjockare fransar.
     Fransmarkering innebär helt enkelt att du lägger en mörk kajal längs övre vattenlinjen, alltså på slemhinnan under dina övre fransar. Detta ger ett lätt markerat intryck och gör att dina ögonfransar upplevs som tjockare, snabbt och enkelt! Fransmarkering kan användas med mascara för en mer komplett look, men även utan för ett mer naturligt utseende. Komplettera med en lätt tonad dagcreme för en snabb dagmakeup. Om önskemål finns kan jag visa detta i en videotutorial, det är bara att hoja till!
     Att hitta rätt mascara kan vara en ren djungel för den som inte har smink som sitt största intresse. Jag tänkte därför visa lite av de mascaror som kan finnas i mitt makeupkit och som illustrera olika typer av mascaror och vad de har för effekt. Många gånger är det inte forumlan utan borsten som står hur resultatet ska bli.  Personligen har jag hyffsat välväxta fransar och brukar hellre satsa på en mascara som ger volym framför längd, då jag tycker att det passar mig bäst. Att få till riktigt tjocka fransar utan en massa klumpar är en stor och rund mascaraborste att föredra. Jag tycker framför allt om Mabellines volymmascaror, då jag upplever att samtliga av dessa har den perfekta borsten, rundad och lagom stor. Se  ex. nedan.




För en mer naturlig look bör istället en kamapplikator användas, så som Rimmels mascara nedan. Den ska enligt förpackningen vara en volymmascara, men bara genom att titta på applicatorn så förstår man att det nog inte är det resultat man kommer att få. Istället ger denna mascara mycket naturliga fransar med lagom med svärta till vardags, men ingen nämnvärd volym. 




För en illusion av längre ögonfransar finns det ett antal mascaror med förlängande effekt. En omåttligt populär produkt är Loreals Double extensions beauty tubes, kusinen till mascaran nedan. Den har två ändar, en med en primer och en med en fibermascara. Primern läggs förstås först och sedan bygger man på med fibermascaran som formar små"tuber" runt den egna fransen. På så sätt byggs den egna fransen ut och blir längre, ju mer man jobbar med mascaran. Ett lite dyrare alternativ till denna mascara är den hypade Fiberwig, som sägs ge riktiga glamour fransar. Principen är densamma, dock utan primern.
Mascaran här under ger trots en ganska avlång borste lagom volym, då de hyffsat täta borsthåren greppar tag om vaje frans.

 

På bilden under har jag enbart applicerat ett lager mascara på de övre fransarna. På det ena ögat har jag använt macsaran från Mabelline med den stora borsten, och på det andra ögar har jag använt Rimmels mascara med kamapplicator. Kan ni se vilket öga som är vilket?



För att få en så bra applicering som möligt bör man se till att komma så nära fransrötterna som möjligt, utan att peta i ögat förstås! Därefter drar man sakta uppåt i en sick-sackande rörelse för att få med alla fransar, samt serparera dem. Om man vill ha extra separerade fransar kan man efter detta steg kamma igenom fransarna med en ögonfranskam. Detta måste dock göras innan mascaran torkat helt. Kom även ihåg att aldrig använda ögonfransböjare efter att du applicerat mascaran, då detta kan göra att dina fransar kläms sönder och går av.

    

Suck

2010-03-01 @ 17:35:56
Har du suttit en bra stund och förberett ett mascara- och fransmarkeringsinlägg, meeeen så dör självklart kameran! Eftersom jag ska vara hos mamma och pappa de närmaste dagarna, så kan man ju tycka att kameraladdaren borde ha varit nedpackad. Men icke. De som är logiskt för andra, tycks inte vara lika logiskt för mig...
Patrik kommer iallfall förbi med laddaren imorgon, så jag får väl helt enkelt uppdatera bättre imorgon. Var redo, för då ska jag ösa inlägg över er, haha!
Lördagen var mycket trevlig och pågick ända fram till fem igår morse, vilket gjorde att jag igår mådde som jag förtjänade. Tröttheten var total och hela dagen gick åt till att klunka vatten, göra inpackningar, masker och liknande för att ta hand om min trötta och en smula uttorkade kropp. Nattugglande är inte nådigt mot ringarna under ögonen...
Jaha, då ska väl jag gosa lite collie nu då, så ska jag kompensera med att skriva som sjutton imorgon ;P