Ditt val!

2010-05-31 @ 13:21:23
Om du är sugen på att se en swatch, eller kanske en sminkning, med en specifik skugga så kan du lämna en kommentar. För att underlätta för er fick jag flasha med mina paintskills (haha!) och numrera skuggorna. Hoppas att ni fattar systemet ;)

 

Julafton i det Kattsonskapalatset

2010-05-31 @ 13:04:31

Inte varje dag man får paket från Kina...


Spänningen är olidlig!


Tada! Ett mycket angenämt innehåll. Jag kan nog tänka mig att få brev från Kina oftare...

Wuhu, swatchade lite random sådär. Den gröna ville sig inte riktigt tycker jag, men jag ska testa med primer senare. Men åååh, kolla den rosa! Love, love, love!

En annan trevlig överaskning var också att jag tydligen hade beställt 120 palette no. 1, när jag trodde att det bara fanns no.2. För att förtydliga mitt glädjerus över detta "fel" så har no. 2 mer neutrala färger och inte de melerade som no.1 har. Jag blev därför mer än glad när dessa små rackare fanns i paletten.
     Jag kanske ska tillägga att jag är imponerad över att ingen skugga var trasig när jag fick den, det är ingen ovanlig företeelse vid utlandsbeställningar nämligen. Dessvärre fixade min enda tjocka katt, Divina, detta genom att i ett obevakat ögonblick stämpla en grön skugga med sin lilla tass. Kras! Lilla tussen ville också vara med och swatcha... 


Boven i dramat, Divina-sötnöt...

Tummen upp för Lumene Excellenght Mascara!

2010-05-30 @ 14:26:54
Lumene är faktiskt ett av de märken som jag inte tycker får tillräckligt mycket cred för sina produkter trots att de har en del godbitar i sitt sortiment. Jag genom åren testat så väl läppglans som primers och blivit nöjd med resultatet. Nu har jag dock testat en produkt som jag är mer än nöjd med, jag är fasiken imponerad! 
     När det kommer till mascaror är jag väldigt kinkig och har en klar bild av hur jag vill att de ska vara. Detta har resulterat i att jag ofta är feg när dte kommer till att prova nya mascaror och jag har allt som oftast hållt mig till Mabellines Volum express curved brush. Mascaror är ju otroliga förbrukningsvaror som vi alla vet och för ett par dagar sedan var det dags att införskaffa en ny igen. När jag såg att Lumene hade släppt en ny mascara som desutom fanns till kampanjpris på Åhléns nu i dagarna så blev jag faktiskt lite nyfiken.
    Jag brukar normalt dras till mascaror med ganska tjock formula och en tjock och burrig borste med volym effekt, men nu blev jag alltså sugen på att testa en mascara med lite tunnare formula, gummiborste med glesa strån och som dessutom hade en förlängande effekt. Ja, ni förstår ju själva att mina förväntningar inte var skyhöga när jag skulle testa denna nykomling, men döm min förvåning när jag redan efter första draget blev imponerad. Gummiborsten ger lagom med färg utan att klumpa och separerar fransarna på ett utomordentligt sätt. Den smala applicatorn gör det dessutom busenkelt att koma åt i alla vinklar och vrår. Mascaran blev dessutom satt på hårda prov i hållbarhet då jag redan första dagen var uppe i närmare ett dygn och utsatte den för både svett och regn. Men trots detta satt den på plats och var lika snyg som när jag applicerade den klockan sex på morgonen.
     Förlänger gör den även om det inte blir någon chockerand effekt, men jag har å andra sidan inte försökt arbeta upp någon längd då jag är nöjd med fransarna som de är, möjligvis att jag testar det till fest. 
     Detta är definivt en goding som kommer att införskaffas fler gånger. Passa på att testa du med till kampanjpriset 99:- på Åhléns(ord. pris 155:-).  

FOTD: Fresh

2010-05-30 @ 14:00:51

Eftersom att jag är en riktig sucker för matta skuggor och man aldrig kan få nog av skuggor i neutrala färger, så bestämde jag mig för att testa att använda ett par mineralfoundations från TiKEi till dagens makeup. Eftersom att jag har ett helt gäng med foundations i alla möjliga nyanser så var det inte svårt att hitta ett par passande till just denna sminkning. Detta är dessutom ett tydligt exempel på produkter som kan användas i flera syften.




Till basen har jag tagit min vanliga foundation W3 samt rouget Sunrise. Jag har även skapat en solkysst look med en bronzer från Mabelline vid namn Dream Sunglow i färgen 03 bronze, vilken jag dock glömde att fota. För att få lite färg på läpparna har Mabellines colorsensational i färgen 180 Crazy pink applicerats. 

 
På brynbenet och i ögonvrån har jag använt C0. Till det rörliga locket tog jag P2 samt P4 och i globlinjen har jag applicerat skuggan Eclipse. Till eyeliner har skuggan Gothic använts i blöt form. 


Som primer har jag använt Isadoras Eyeshadowfix, mascaran kommer från Lumene och heter Excellength mascara. För att få lite färg på läpparna har Mabellines colorsensational i färgen 180 Crazy pink applicerats. 


 

Finsponga marknaden

2010-05-29 @ 13:14:55
Gårdagens marknad var mycket lyckad och det var nog en och annan ny kund som fick upp ögonen för oss. Tack för visat intresse allihopa!
Nu är det tredje gången vi är med i tidningen inom loppet av ett par veckor -->http://nt.se/bildspel/Default.aspx?tab=1&ss=6041914.

Vinnare utsedda

2010-05-29 @ 13:01:38


Kontakta oss för tidsbokning på
[email protected]
[email protected]

Tröttsamt

2010-05-26 @ 12:47:57
Är det inte det ena, så är det det andra som det så fint brukar heta. Nu har min kamera lyckats få egna ben och sprungit iväg, för den är ingen stans att finna. Morr! En sminkblogg utan bilder är ju som en kanelbulle utan kanel, ganska onödig med andra ord... Jag är ledsen mina vänner, men ni får stå ut med att uppdateringen suger, men min kära fruga får hjälpa mig att leta så ska vi se att det nog löser sig.
     Idag har jag iallfall en sotning i mörkt skogsgrönt och svart med skuggorna Meadow, Gothic och Forest. Visualisera mina vänner, visualisera!
     Just nu väntar jag på att en 120palette från Beauties factory ska rese hela vägen från Shanghai och landa i min ägo. Enligt det en hel hög recensioner på det allsmäktiga youtube ska den vara superduper bra så mian förväntningar på denna tingest är därefter. Spänningen är total och jag söker kollinummer stup i ett på postens hemsida. Dessvärre verkar den inte ens ha tagit sig till Sccccccchweden än.
     Jag är helt övertygad om att min fantasi när det kommer till mig själv kommer tillbaka så snart den ligger i min hand. Den senaste tiden har jag tyckt att min fejs är allt annat än angenämt och har därför tappat lusten att ens försöka göra något vettigt med det. Därför kan jag sminka andra i alla möjliga färglada och spännande kombinationer medans jag själv sportar tråkiga sotningar och samma gamla vanliga allt. Blääää, kan man beställa sjävlförtroende någonstans?
     Nähe, nu ska jag klia myggbett och försöka käka lunch!

FOTD: Beachbabe

2010-05-22 @ 16:58:47
Dagens smink har hämtat inspiration från saltstänkta klippr, brunbrända ben och glittrande vatten. Sommrigt med andra ord. Svallande ruffsigt beachhår med en lugg som hålls på plats av en liten blomma, corallfärgade läppar och självklart en bronzer för att framhäva den blygsamma bränna som redan kommit.
Kvällen kommer att spenderas på en 30årsfest, trevlish!
 

FOTD: Coconut

2010-05-20 @ 20:39:02
Egentligen ljuger överskriften, eftersom att jag pågrund av tidsbrist inte hann publicera gårdagens makeup och därför väljer att göra det nu istället. Kort sagt, gårdagens makeup var som en cocosnöt med skimmrande vita skuggan Serenity från TiKEi på det rörliga locket och den chokladbruna och guldglittriga MUSskuggan Brownie i globlinjen. Pricken över i:et är förstås den lite tjockare eyéliner vingen som ni vet att jag är så beroende av.

 




Kissarna och jag har idag avnjutit årets första svenska jordgubbe i solskenet på balkongen. Ruskigt mysigt och somrigt!


Valentine var förstås den enda av tussarna som lät sig fotas. Helt i vanlig ordning...

Osminkat och piktjuuuuuuurs

2010-05-17 @ 13:48:00
Idag står bara intensiv träning på schemat och jag väljer därför att skrämma alla gymmande människor med ett helt osminkat face idag, haha. Har varit obeskrivligt trött hela förra veckan och idag tog jag en förskräckligt lång sovmorgon som sträckte sig ända till 12. Nu väntar jag på att min lilla Anna ska bli redo för gymmetså att vi kan bege oss mot Aktivhälsocenter, som det ju så fint heter. Ikväll ska jag faktiskt umgås med min fruga Patrik, vi har knappt setts på hela veckan för han har jobbat och jag har jobbat om varandra. Ingen kan ju anklaga oss för att umgås för mycket iallfall...


Foto: Emma Larsson                Modeller: Jag och Patrik



Foto: Emma Nilsson                  Makeupartist/modell: Jag

Dagens planering

2010-05-13 @ 10:10:04
Idag har jag inte heller någon särskilt exalterande makeup att visa här i bloggen, utan endast lite turkos eyeliner. Tur är väl förresten det, då min kamera inte verkar vilja samarbeta i den brist på ljus som just nu är på grund av ösregnet. Ni får visualisera en bild istället.
   Snart ska jag iväg och ha en provsminkning på en tjej som ska på bal om ett par veckor, efter det är det fotografering med Emma Larsson som gäller, därefter åker jag till mamma och färgar och klipper hennes hår. 
     Nu kan vi äntligen gå ut med att jag och Emma kommer att finnas tillgängliga på Finspongamarken den 28/5. Vi kommer att ha förmånliga utlottningar och extra bra priser på våra paketerbjudanden med styling och fotografering. Dessutom är vi snart klara med ett projekt för ett sminkföretag, vilket innebär att vi inom kort kommer att kunna bjuda er läsare på en hel del snygga makeupbilder!

Fotografering

2010-05-12 @ 08:53:30
Idag har jag en väldigt enkel makeup med bara foundation, rouge, mascara och förstås, den obligastoriska eyelinervingen. Därför tänkte jag bjuda på ett smakprov på en fotografering där Emma Nilsson stod bakom kameran och jag framför.



FOTD: Sad but true

2010-05-10 @ 14:48:01
Dagens lite deppiga sminkning består av skuggorna Rose (TiKEi) och no. 42 ( The Body Shop). 


Eftersom att detta är min blogg och jag skriver vad jag vill så ska jag inte sticka under stol med att idag är en jobbig dag. Varje dag är en kamp och somliga av dessa dagar är värre än andra. Samtidigt så vill jag ge mig själv en stor klapp på axeln för hur långt jag har kommit på bara ett år. Jag har gett ett löfte till mig själv att aldrig mera falla så djupt, demonerna har redan tagit för många år av mitt liv och jag vägrar låta dem ta fler. Det är mitt liv och vi lever, vad jag vet, bara en gång...
 Nu ska jag och Anna snart bege oss bort mot gymmet för att bränna fett och jaga ut alla gamla demoner ur skallen.


Ett litet sidospår:
Jag är verkligen inte en förespråkare för djurförsök, tvärt om, men vad gör man när djuret utför försök i smyg? Bilden nedan visar en överrumplad Divina, så som jag fann henne med nosen djupt ner i min mineralfoundation!


Dagens nagellack: VLD 110

2010-05-10 @ 11:19:18
Japp, idag åkte VLDs djupt "vinröd-bruna-gulskimmriga-lack" no.110 på. En supersnygg färg som fungerar till nästan allt och som vanligt imponerar VLDs lack med god kvalité till löjligt lågt pris.



Äkta vs. fake

2010-05-09 @ 11:05:27
Som många av er säkert redan har räknat ut är mitt svall inte 100% mitt eget. Eller jo, det är mitt på så sätt att jag har köpt det, men dessvärre inte mer äkta än ett par silikonbröst. Jag är en av dom som fötts med tunna, sköra små strån som trots all vård i världen aldrig tycks vilja sträcka sig längre ner än till axelhöjd. Att jag i mina yngre år gått hårt åt mina tunna små lockar med både diverse tånger och färgningar gjorde knappast saken bättre. När jag var 16 gjorde jag därför ett val, kunde jag inte få min egen skalp att ge mig drömsvallet så skulle jag ordna det på annat sätt, kosta vad det ville. 
    6500:- var vad det kostade. Ganska mycket för en 16åring men för 8 år sedan vimmlade det inte direkt av frisörer med extensions i prislistan, iallfall inte här i lilla Norrköping, och därför bokade jag första bästa tid utan betänkligheter. Jag kunde bara tacka min lyckliga stjärna för att jag hade extrajobb vid sidan av skolan!
     Trots svidande, kliande hårbotten var jag mer än nöjd med resultatet. 100 stycken 1grams slingor satt nu i mitt hår. Utan att överdriva så kände jag mig riktigt fin för första gången, bitarna föll på plats som det så vackert brukar heta. Att inte min egen kropp kunde fatta att det var så jag skulle se ut spelade inte längre någon roll när det fanns en annan lösning. Efter denna första upplevelse av extensions behöver jag knappast meddela att jag blev beroende och att jag under de följande åren provande näst intill alla sorters förlängningar och hårtyper som fanns tillgängliga just då.
     Nu har extensionsmarknaden expanderat helt enormt mycket och webbshoppar ploppar upp likt mossa på en gräsmatta och man kan nu via sin dator beställa hår i alla kvalitéer, längder och färger. Jag använder mig alltid av nailslingor med 100% äkta hår, vilket innebär att löshårsslingorna förenas med tunna slingor av det egna håret med hjälp av små keratinvax fästen som smälts runt hårslingan. Detta är det som fungerar bäst på mitt hår och sliter minst. Faktum är att mitt eget hår mår bäst de perioder jag har extensions, de perioder som jag låter hårbotten vila från vaxfästen och allt vad det innebär, är inte alls lika gynnsamma för mitt lilla barr förmodligen för att jag inte är lika försiktig med håret då. Konstigt men sant och jag antar att allas hår fungerar olika.
     Nu ska jag inte bli mer långdragen än jag redan varit utan lämnar snart ämnet här. Men först till det jag egentligen skulle skriva, nämligen att jag nu bytt leverantör och beställt 1 gramsslingor istället för 0,5 gram som jag använt de senaste åren. Det ska bli otroligt spännande att se vilken kvalité håret håller och om 1 gramsslingorna kommer att göra sig bra i mitt hår. Jag lämnar er här när spänningen är på topp och tar upp extensionstråden återigen så snart håret har anlänt!

FOTD: Make love not war

2010-05-08 @ 13:51:50
Idag har jag bara använt TiKEi skuggorna Vintage, Honey (highlight) och Serenity. Tillsammans med vingad eyeliner, rosiga kinder och läppsiftet Bewitching coral från Max Factor, utgör de en mjuk och tjejig look som passar till alla tillfällen. 




Strike back!

2010-05-05 @ 11:55:09
All fejkade blondiner känner nog väl igen sig i den oändliga kampen mot gula toner och utväxt som kommer på köpet den dagen man först bestämmer sig för att bleka håret. Jag färgar visserligen vanligtvis håret med en pärlblondfärg undegfär var 4e vecka, men färgen tvättas ur snabbare än smör smälter i solsken och vips så är jag tillbaka på ruta ett igen. Tråkigt och frustrerande. Men så blev jag tipsad av snälla Linda att prova Lóreals silver schampo och det kommer att vara med spänning som jag kliver in i dushen. Är detta lösningen på åtmonstone ett av mina i-lands problem eller kommer jag att bli helt gråhårig? Den som lever får se....

Dagens nagellack: Apricot

2010-05-05 @ 11:42:39

Idag, eller rättare sagt igår kväll, lackade jag mina naglar med VLDs minilack från vårkollektionen. Färgen är härligt aprikosig och krämig, skitsnyggt med andra ord. Det krävdes dock ett par lager för att få den rätta heltäckande finishen, men vad gör det när det är så rackarns snyggt! 35 pickadoller och det blir ditt på närmaste Åhléns eller Lindex. Jag kommer garanterat att köpa fler av dessa godisar till minilack då alla färger var att dö för. Nagellacket under är förresten no. 15. Himla synd att VLD inte namnger sina lack, allt blir så mycket roligare och lättare då...

FOTD: Girly

2010-05-04 @ 12:59:17
Idag har jag spenderat förmiddagen på en fotografering som kommer att resultera i riktigt snygga bilder!
Mitt eget smink består idag av min vanliga bas med mineral foundation från TiKEi, MUS cyber shadow Girly, The Body Shop eyecolour no. 43, halva lösfransar från Depend, svart eyeliner från cubiss samt Mabelline colossal volume express mascara.




FOTD: Blue failure

2010-05-03 @ 12:14:57
Idag blev jag sjukt missnöjd med hela sminkningen! Att mina ögon rinner och kliar på grund av allergi kan ha något med saken att göra... Som tur är ska jag inte göra ett skvatt idag, förrutom att gå till gymmet, så det gör inget att jag ser lite mysko ut.
     Alla skuggor kommer från VLDs 48 highpearl palette och basen är den samma som alltid, varför ändra på ett vinnande koncept, haha.  

Slappis

2010-05-03 @ 10:49:38
Idag är jag helt ledig och är allmänt slapp och slö, jag har inte ens ätit frukost än fast jag har varit vaken ett par timmar nu. Tanken är att jag ska ta mig i kragen och "sätta på mig ansiktet" snart, men först blir det nog lite äpple- och kanelyoghurt. Ni östgötar har väl föresten inte missat mig och Emma i NT?

Fredagens FOTD: Sweet sugarsnap

2010-05-03 @ 10:42:00
Först och främst, tack för gratulationerna på årsdagen sötnosar!
     Jag vet att jag lovade bilder från valborg redan den kvällen, det hann jag tyvärr inte så därför kommer de istället nu.Vi kan säga att mitt tema var grönt är skönt i fredags.
     Skuggorna som använts är Desert och Illusion från TiKEi, samt en lime grön skugga från VLDs 48 highpearl palette. Dagen till ära fläskade jag även på med halva lösfrallor från Depend i No. 305, party party.