Black magic

2010-12-31 @ 12:07:06
Jag är löjligt glad över att mitt senaste skoreafynd hann hitta hem till mig innan nyår!
     För ynka 299:- fick jag  dessa svarta snyggingar som sitter som ett smäck på mina små babyfötter. Tillsammans med ovannämnda hetisar och mitt grå zebrafodral (och flera av mina beloved ones, förstås) kommer jag inatt att välkommna det nya året med öppna armar!

Disease

2010-12-29 @ 21:03:07
Devil in the belfry

2010-12-14 @ 22:42:53
 Dagens överskrift ploppade upp i huvudet i samband med att jag skulle skriva titeln på filmen vi just såg, nämligen Devil. Puh, det var mycket om lite det! 
     Och för er som inte vet så är Devil in the belfy en låt av Avantasia, men för att briljera lite extra tänkte jag informera er om att Devil in the belfry (Djävulen i klocktornet) från början är den novell av den allsmäktige Edgar Allan Poe. Vet ni inte vem Mr Poe var borde ni kanske ha hängt med bättre på svenskalektionerna, eller besöka biblioteket oftare (även om hans verk är ganska omoderna med dagens mått för skräckhistorier mätt).
     Nog om detta. Idag har jag faktiskt inte sminkat mig alls och har därför gått hålögd och luggsliten hela dagen. Suget och inspirationen infaller sig knappast när man är uppe hela natten och oroar ihjäl sig med en akutsjuk katt i knät och jourhavande veterinär i luren. Stort tack till min älskade lilla mamma som fick coacha mig mitt i natten, hon är guld värd.
      Nu går jag definitivt på övertid med sisådär ett dygn och är just nu rätt glad över att jag inte börjar förren klockan 13 imorgon. Just på sminksidan blir det dock inget jättespexigt imorgon heller då jag ska jobba med mitt "dagjobb", barnomsorgen och jag vill inte skrämma iväg alla föräldrar som ska lämna sina barn till mig hehe. Men ett litet inlägg kan det nog bli endå, har en del att visa er men tiden ´tycks aldrig räck till.foto: Emma Nilsson

The great battle of the tandkräm

2010-12-13 @ 15:15:00
Patrik säger att man inte kan köpa barntandkräm bara för att det är en gullig förpackning. Han menar att den inte smakar mint och är gjord för mjölktänder. Jag säger att han har fel. Man kan visst köpa tandkräm för att det är gulliga gubbar på tuben och dessutom smakar den mycket godare! Mjölktänder är väl lika känsliga som vuxentänder, eller?
     Dessvärre kände jag att dessa argument inte riktigt höll i diskussionen och det är vid sådana tillfällen man börjar greppa efter halmstrån. I detta fall blev dessa halmstrån en trevligt slogan för mjölk. Tyvärr verkar inte frasen " mjölk ger starka barn" inte har vunnit honom över heller. Äsch, gnällfis!


Monstren på tuben har ju skitvita och fina tänder...

 

FOTD: Wintersky

2010-12-13 @ 14:59:33

Var tvungen att slänga med en muppig helkroppsbild för att visa mitt alltid så trogna fotosällskap Valentine.


Dagens skuggor är:

MUS Microshadow "bronze"

TiKei mineraleyeshadow "Voyage", "Rose" och "Dream"

NYX Chrome Eyeshadow "Sunshine"

Basen är densamma som vanligt, dvs. mineralfoundation, veil och rouge från TiKei.

Värsta sortens synd

2010-12-13 @ 14:28:16

Voj voj, jag begick just något som i mitt tycke är nästintill en dödssynd. Jag gick just till ICA i mysbraxor, skinnpaj och uggs. För att toppa denna, i övrig så snygga outfit, virade jag desperat en lila dödskallesjal runt halsen. Till mitt försvar vill jag dock tillägga att de hatade byxorna i fråga är väldans snygga för att vara mysbyxor. Men det är endock en synd som förmodligen gjorde ont i ögonen på alla de oskyldiga shopparna vid grönsaksdisken haha!
    Nu ska jag laga lite halloumisallad till mig själv och slänga in FOTD, vilket var väldans länge sedan.

Något för alla oss färgglada typer!

2010-12-11 @ 21:54:30
Färgat hår tappar ofta glans och intensitet mellan färgningarna. För att motverka detta använder jag Revlons färginpackning som med handsbeklädda händer appliceras i nytvättat, handdukstorkat hår.
      Efter bara tre minuter sköljs inpackningen ur och vips har håret fått en färgboost och dessutom åtnjutit de egenskaper som alla bra inpackningar har.
     Detta är, i mitt tycke, en riktig toppenprodukt verkligen förlänger hårfärgens livstid och ger en känslan av nyfärgat hår mellan färgningarna.
     En flaska går loss på ca 200 pix, räcker till ca 10-15 gånger och finns för de flesta färger utom svart. Men mörkbrun fungerar utmärkt för mig! Hittas på de flesta webbshoppar som distributerar frisörprodukter.Valentine tyckte att mitt nytvättade hår luktade så gott att han hängde som en halsduk på mig (vilket han visserligen gör rätt ofta endå...)


Här ser ni även hur fult mitt hår är när det är fuktigt efter hårtvätt. Fjunigt och frissigt. Turligt nog lägger sig detta så snart håret är helt torrt och jag applicerat Goldwells silkserum!

Hemma igen

2010-12-07 @ 19:57:34
Nu har jag äntligen börjat återhämta mig efter ett par hemska dygn med den fruktade vinterkräksjukan. Jag lyckas då fan jämt!
   Upplevde iallafall den bästa helgen i mitt liv innan jag blev sjuk. Vi bodde på Globen och hotell och dgarna fylldes med massa kärlek och shopping med frugan och det bästa av allt, jag fick äntligen se Avantasia. Och det var legen-..... wait for it....-dary! Helt magiskt!
    Jag visar mina senaste shopping-godbitar när jag mår bättre. Nu väntar en lååång varm dush med underbara Rockstarsoap från Lush.