FOTD: Youthful vintage

2010-02-26 @ 15:28:07

Nu är jag äntligen frisk och kry igen! Det firades med att testa Tikeis mineralskugga Vintage och rouget Youth, från samma märke. Underbara och lättburna färger, som tillsammans med en lätt definerad globlinje, rosa läppenna och strasstenar skjutsar in mig i rätt fredagsstämning! Ikväll vankas släktkalas hos Patriks mamma och innan dess ska vi försöka hinna med en runda på stan.


Vitalakansfebern

2010-02-25 @ 20:39:40
De senaste två modellerna som jag har sminkat inför plåtningar har varit så där vackert solkyssta på ett lagom sätt, vilket gjorde mig uppmärksam på min egen gulvita ,nästan genomskinliga, nyans. Att en av mina närmsta vänner har dessutom precis kommit hem brun som en pepparkaka, från en välförtjänt Thailandsemester mildrar knappast min "vit-som-ett-lakan-panik". Visserligen tycker jag ju att det inte är så snyggat att vara överdrivet solad så här mitt i vintern, men lite lagom glow är ju aldrig fel. Mina starka åsikter om solarierörens effektér på hyn hindrar mig från att lägga mig i den sk. kärringgrillen, hur "fräsh" den än skulle göra mig för stunden. Prematura rykor och postsolariecancer är inget jag vill se i min framtid, det räcker med den cancer som varit i mitt liv känner jag. Jag är ledsen tjejer (och killar), ni må vara skitsnygga nu och jag vill inte trampa någon på tårna, men tänk på vad ni gör med hyn- den är inte utbytbar!
     Även jag har varit ung och dum och dyrkat solen utan solskydd. Numera älskar jag fortfarande solen (den riktiga!), men med måtta och aldrig utan ett ordentligt solskydd. Jag har även fått min beskärda del av brun utan sol under min ungdom. BUSen gjorde framför allt ett gästspel under tiden som jag lekte underklädesmodell, då brunt var lika med snyggt. BUS är enligt mig kladdigt, meckigt och ger ett osäkert resultat och då har jag ändå provat mig igenom de flesta "vanliga" märkena och konsistenserna... Vad jag däremot upptäckte var att BUS faktiskt matchade min gula hudton perfekt, i motsats till de flesta andra medelljusa skandinaver.
     Nähe, jag får helt enkelt finna mig i att vara gulvit fram tills vårsolen återigen värmer min lilla frusna nästipp.



Mrs Paleface 

Oförändrat läge...

2010-02-25 @ 19:22:37
Skepp o´hoj, här varé skoj! Näe, nu ljög jag, det är inte alls skoj här. Inte alls. Varken för er eller mig...
Dagen har bjudit på mycket nys och snor, en hel del gnäll och mycket kattgos. Snoret har jag stått för men gnället kom, tro det eller ej, framför allt från unge herr Johansson som nu verkar vara trött min sjuka. Som att jag tycker att det är kul liksom? Fast näääe, det är klart att det är värre för honom att jag har ont i bihålorna än det är för mig (ironin flödar). Iallfall, tvingade han mig att ta hemsk nässpray och värktabletter och är det något jag hatar, så är det nässpray. Det är djävulens påfund!
     Med delade känslor måste jag dock erkänna att han hade rätt, det fungerar. Delade känslor för att han hade rätt och jag, ve och fasa, hade fel men samtidigt mår jag så mycket bättre nu. Livet som sambo är hårt, haha. Några som däremot gillar när jag är sjuk är våra tre små tussar som troget occuperat min täckbeklädda kropp 24/7. Värmande skönt och mysigt!
     Nu ligger jag här och hoppas att jag inte får typ halsfluss som vanligt inför releaspartyt på lördag. Jag får alltid halsfluss, dumma halsmandlar.  För er som missat det så släppte gullepluttarna Dawn of silence ( http://www.dawnofsilence.net/home.html ) ny skiva i onsdags och har därför releasparty på Rockan på lördag. Kom dit lyssna på bra musik och köp lite skivor och tishor av mig vettja! Här har ni förresten en videolänk  att titta på så länge. Sminket är ett mästerverk ,eller något, av mig haha. Enjoy!

http://www.youtube.com/user/dosilence



Valentine, en av de tre små håriga barnen som spenderat dagen på min mage!

Sjuk

2010-02-24 @ 10:11:03

Nu har jag förstås blivit sjuk! Febern har slagit sig ner i min kropp, bihålorna känns sprängfyllda, ögonen och näsan rinner, yadayada. Ja, ni fattar. Sitter invirad i duntäcken här hemma i soffan och tittar på när min systerson spelar tvspel, haha. Trevligt med så celebert sällskap, tur för mig att han har sportlov! 
     Jag är förstås osminkad dagen till ära och det är inte en bild som jag tänker skrämma er med. Därför bjuder jag istället på gårdagens grönblåa makeup som jag inte hann posta igår. Lite sjöjungfru sådär.

Vill du ha finnar?

2010-02-24 @ 06:25:31
Nej, tänkte väl det! När tvättade du dina sminkborstar senast?
     Borstar och penslar är en perfekt grogrund för diverse bakterier och otäckheter, som när de kommer i kontakt med huden bildar finnar och orenheter. Det är egentligen inte så konstigt då borsten fångar upp talg och hudrester vid exempelvis foundationapplicering. Detta är riktigt gottigott för de små elakingarna!
     Undvik även att sprida bakterier i dina smink- och hudprodukter genom att INTE stoppa dina fingrar och foundation- och concealerpenslar direkt i burken. Skopa hellre upp en klutt med din produkt, med exempelvis en lite spatel eller penselns skaft och lägg på handloven, som en målarpalett.
     Tvätta dina sminkborstar iallafall en gång i veckan för att bli av med alla dumma bakterier och på så sätt bibehålla en fräsh hud. Borsttvätt är mycket enkelt och kräver egentligen inte några special produkter, även om det finns sådana för snabbtvättar (ofta i sprayform för snabb bakteriedödning).



1) Ta ett vanligt schampo



2) Blöt FÖRSIKTIGT borsthåren. Var noggrann med att absolut inte blöta ner skaftet, då fukt kan få det att så småningom börja ruttna. Borstar är en investering som gör stor skillnad på ditt resultat, du vill att de ska hålla länge!



3) Klicka lite schampo i handflatan och rör försiktigt borststråna i schampot i cirklande rörelser. Skölj därefter noggrannt ur schampot ur penseln precis som i steget innan.



4) Torka försiktigt av borshåren utan att vända penslen upp-och-ner. Kom ihåg, ingen fukt får tränga in i skaftet!



5) Låt nu borstarna ligga vågrätt och torka. I mitt fall måste det vara på ett relativt kattfritt ställe, haha!

FOTD: neutralt förkyld

2010-02-22 @ 15:42:30
Nu är jag hemma efter ett par sköna dagar på landet hos mamma och pappa. Idag vaknade jag dock upp mosig, snorig och allmänt hänging... Dagens läge kan förmodligen förklaras av att jag mamma och vovven promenerade i 2,5 h i 17- grader i går. Jag var som vanligt  smart och tog mina snygga, men ack så kalla leopardmönstrade gummistövlar. Mindre bra val där Ester! Att det inte var mitt smartaste beslut  fick jag, mina tre raggsockar till trots, bittert erfara då mina fossingar efter 2,5 timmars snöpulsande, antog en härligt blålila ton. Lila är ju  visserligen en av mina favoritfärger, dock inte på mina fötter...
Det tog en bra stund i dushen och mycket masserande ,men jag har nog aldrig varit så glad att se mina fötter återta se den urvattnade vinterbleka färgton som min hud vanligtvis har vid den här tiden.
Eftersom att jag har lika bra immunförsvar som en nyfödd bäbis, kom förstås förkylningen som ett brev på posten. 
Idag är en sån där jag när allt bara är fult. Mitt hår är kaos, min hy är skitful och min näsa skulle platsa på den berömde Rudolf. Dagens smink blev helt enkelt därefter. Neutralt och lite tråkigt med bara lite mineralfoundation och maskara.
Nu bjuds det på luch här i det Kattsonska palatset. Efter det blir det en tur bort till Rebecca och sedan träning.
Jag kommer förmodligen att uppdatera med ett inlägg om sminkborst-hygien och rengöring ,och ett bättre humör, senare ikväll.

FOTD: Frosty lilac

2010-02-18 @ 15:32:41
Idag blev det en lilatonad ögonmakeup och frostigt rosa kinder, perfekt för en mulen dag som denna! Tyvär äter min kamera upp alla fina färger...
Hinner tyvär lite lägga in en lista på använda produkter idag, men min bas och samtliga ögonskuggor kommer idag från Tikei. Om någon är intresserad kan jag lägga in en lista lite senare.
Nu står fettförbränning på gymmet på mitt schema, följt av kvalitetstid med världens snyggaste granne - Anna!
Ha en bra dag!




Gamla synder

2010-02-18 @ 03:58:23
Jahopp, då ligger jag här igen, brevid en snarkande älskling. Tröttheten svider i ögonen, men sömnen vägrar ändå infinna sig, dumma hjärnspöken! Jag passar därför på att roa er med ännu en sminkning med ett ganska begränsat, men roligt användningsområde.
Bilderna tog jag för någon månad sedan och ni som kikat i mina album på facebook känner garanterat igen dessa.
Jag är ett stort fan av specialeffekter och älskar riktigt "slafsigt köttiga men endå naturtrogna" filmer som Hostel etc. Naturen är ju som bekant det svåraste att avbilda korrekt.
Min dröm är att någon gång få utbilda mig inom detta, för tänk vad mycket kul man kan göra med riktiga produkter! Detta är bara ett resultat av min urflippade fantasi, lite (mycket) skulpterande med giftfritt limstift, några ögonskuggor samt ett concealerhjul...
En viss varning för känsliga tittar bör utfärdas, annars- enjoy!





Nattliga aktiviteter

2010-02-17 @ 16:43:28

I natt, när John Blunds besök uteblivit, bestämde jag mig för att hitta på något kul istället för att ligga och vrida mig i sängen. Det resulterade i det här! Jag tycker att det är så coolt med masker och skulle någon gång vilja gå på en maskerad i riktig Fantomen på operan-stil. Denna kreation lär knappast gå till historien, men den var rolig att göra och var faktiskt min första ansiktsmask, så ha överseende snälla...





Tropical sunrise

2010-02-17 @ 16:31:25

Idag singlade snöflingorna ner i vanlig ordning, till mitt förtret. Suck, sa jag och svängde ihop en makeup med inspiration från tropikerna. Giftgrönt, gult och rosa kan inte göra en annat än glad! 

 



Jag har använt förljande produkter:

Ansikte -Tikei mineralconcealer Mint
-Tikei Mineralconcealer Yellow
-Tikei Mineralfoundation W3
-Tikei Mineralfinishingveil Matte
-Maxfactor terra mediterranea 1 Golden

Ögon
-Isadora inlinerkajal 50 Satin white
-Tikei mineraleyeshadow Desert
-VLD 48 highpearl eyeshadows
-Kubiss Fine eyeliner No.1 Black
- Lóreal Double extension renewal Black

Läppar -Mabelline colorsensational 104 Intense pink