3 år av kärlek

2010-04-30 @ 08:58:21

Foto: Emma Larsson

Tänk att det idag har gått tre år sedan Patrik och jag bestämde att det skulle vara vi! Det är som dom säger, tiden går fort när man har roligt!
Nu ska jag bege mig upp mot ICA och köpa en liten kärleksfrukost till min sovande lilla fruga, haha. Just nu är jag helt osminkad så jag återkommer senare med en FOTD, som kommer att bli en partysminkning av något slag.
Och till er som undrar så har jag planer på att göra steg-för-steg hur jag lägger olika makeuper, så håll ut. Det kommer dessvärre inte att ske under helgen men så snart som möjligt!

FOTD: Shimmering pastells

2010-04-23 @ 13:20:20
Idag är det pastelligt och skimmrigt som gäller! Idag har jag använt:
Isadora eyeshadowfix
TiKEi skuggorna Dream, Jewel och Voyage
En svart skimmerig skugga från VLD 48 high pearl palette
Isadora inliner kajal No.50 Satin white
Lóréal Double Extension Renewalserum mascara i svart
TiKEi mineral foundation i W3 samt W1 på kindbenen
TiKEi mineral rouge Youth
VLD lipliner Nude
Isadora moisturising lipgloss No.18 Glossy candy




Så snart min lilla nattjobbare har vaknat till liv så ska vi iväg och käka någonstans med hans mamma. Ikväll efter träningen beger jag mig iväg till landet och vovven igen, men jag kommer hem igen imorgon eftermiddag.
För övrigt så tror jag att min kropp gör ett försök till strejk, jag har varit jätteyr och det känns som att jag går på moln. Skitkonstigt och onödigt.

Dagens naglar: Retro

2010-04-22 @ 17:09:28
Det känns som att det enda jag har lagt här den senaste tiden har varit gamla bortglömda skuggor och lack. Men faktum är att jag nog börjat återupptäcka en del godbitar. Dagens röda lack är ett typexempel på detta, det är så gammalt att den flaskan inte ens finns längre. Men det har hållt sig lika bra i konsistensen trots att nästan 10 år har passerat och färgen är lika snygg nu som då, lite retro-röd sådär.
Lacket kommer iallfall från Isadora och heter Summer red.

Två favoriter

2010-04-22 @ 15:18:36
Jag provade här om dagen en för mig ny hårspray från Sunsilk. Då jag inte är något större fan av Sunsilks övriga produkter, så var mina förväntningar minst sagt låga. Men oj, vad förvånad jag blev! Det speciella munstycket ska hjälpa till att bygga volym genom att ge en väldigt precis applicering för att nå ner till hårrötterna. Och volym och stöd ger den, samtidigt som jag inte upplever den som för stel och kladdig. Att den dessutom doftar helt underbart gott är ett stort plus och summasumarum är att den, tillsammans med Tresemmé, hamnar bland mina sprayfavoriter.


En annan liten gynnare som har hittat vägen in i hjärta är den fasta parfymen Sakura från Lush. Parfymen kommer i en liten plåtburk och har konsistensen av fast vax. Den appliceras genom att gnida fingret i burken och sedan gnida in doften på handleden, halsen eller vart man nu vill.  Ett litet praktiskt format med underbar doft, det kan inte bli bättre.

Den bästa av borstar!

2010-04-22 @ 13:54:16

Den bästa av foundationborstar är helt klart TiKeis baby kabuki!

 Låt er inte avskräckas av den blygsamma storleken, den är snarare en fördel då borsten enkelt kommer åt vid näsvingar och ögonlock. Den är dessutom väldigt behändig att ta med i exempelvis partyväskan. De otroligt mjuka syntethåren buffar försiktigt in din foundation så att den blir ett med huden. Att den är i just så mjuk syntet gör den både snäll mot djuren och din hy. Har ni inte provat den så gör det, ni kommer inte att bli besvikna.
TiKei har förstås fler syntetborstar i sitt sortiment, varav jag har testat denna och en vinklad ögonskuggeborste, som även den är en riktig höjdare.

FOTD: Swedish blonde

2010-04-22 @ 13:44:28
Idag blev det en gul, grön och turkos sminkning med hjälp av:
TiKEis mineralskugga Desert
Pierre Renés single eyeshadow No.10 och No.7
VLDs Domed eyeshadow 661 Light green
VLDs Eyeliner 15 Turquise
Mabelline The Falsies Volum´express mascara.

Basen är den vanliga med enbart TiKEis mineral foundation och rouge från samma märke.

FOTD: yellow winged

2010-04-20 @ 13:04:33
Idag har jag något så kul som en gul eyeliner från HOT Makeup.


Höhö, jag ser riktigt goofy ut idag men det har jag inte tid att bry mig om. Well, well nu ska jag strax iväg och göra en plåtning som ska bli så himla rolig!

FOTD: Pinkie

2010-04-19 @ 12:23:22
Idag åkte de bortglömda skuggorna Pink Glitter och Foxy lady från VLD fram.




Resultatet blev så här...


Förlåt!

2010-04-18 @ 12:11:24
Ja förlåt alla ni som troget har hängt kvar här, trots min usla uppdatering de senaste dagarna! Men håll ut, från och med imorgon blir det ändring.

FOTD:

2010-04-15 @ 14:27:59
Idag körde jag på en väldigt enkel och ganska neutral sminkning med TiKEiskuggorna Oxygen och Eclipse. Detta är en typisk vardagssminkning som tar ingen tid alls!
Förmiddagen har spenderats på café med Emma Larsson, mycket trevligt. Ikväll ska jag och Patrik fira hans roliga nyhet, som jag måste vänta ett tag med att avslöja. men den som är nyfiken kommer att få veta tids nog...



Kastar in en bild på mina favvoskor, som nu när slasket äntligen är borta, äntligen fick följa med mig ut på frukosten idag! Jag anväder dem visserligen på vintern också, men det känns onödigt att utsätta dem för det värsta blasket.

FOTD: Naket!

2010-04-14 @ 21:18:42

Idag är mitt ansikte helt naket, utan smink. Jag har däremot fått mig en liten dos solljus på balkongen av en vårsol som tog betydligt mycket mer än jag trodde, då jag efter bara en stund fick solmärken efter linnet. Morgondagen kommer att börja med ett litet "frukostmöte" med Emma (http://emmamariia.webblogg.se/) , men jag ska hinna med ett litet inlägg innnan dess.
Nu blir det snart en mycket sen kvällsmat med min lilla älskling som snart kommer hem från replokalen.
Nattinatti!

Hahaha, "mmmm blooood" (sa vegetarianzombien)

En trip till Zombietown

2010-04-13 @ 20:44:31
Jag kände att det var alldeles för länge sedan som jag fick leka lite monster, så därför gick jhag lite bananas med sminket denna kväll. Jag sminkade dock på den redan befintliga sminkningen som var väldigt färgglad, vilket tyvär syns igenom på vissa bilder. Men men, kul är det endå! Jag älskar monster, blod och kleeet! Någon som är sugen på att sponsra min utbildning så att jag kan få jobba med sminkning av specialeffekter på heltid måntro?



Tips till alla användare av flytande foundation

2010-04-13 @ 18:57:37
Jag tänkte att jag skulle visa en enkel jämförelse mellan olika appliceringsmetoder för flytande foundation. De allra flesta använder makeupsvampar, foundationpenslar eller fingrarna för detta endamålet, men ni kommer snart att få se varför dessa metoder inte är de bästa!

I det här testet har jag använt mig av en spegel, en puderborste, en makeupsvamp, en flytande foundation från Maybelline och mina fingrar. Jag har inte använt mig av en foundationpensel då jag inte äger någon eftersom att jag inte tycker om det resultat de ger. Applicering med foundationpensel kan liknas med applicering med fingrarna, det ger ungefär samma ojämna resultat.

På spegeln la jag tre ungefär lika stora foundationkluttar (nåja).


Först ut att testas var svampen, som efter lite duttande visserligen ger en jämn yta, men som även suger upp enorma mängder produkt under tiden! Detta är inte en appliceringsform för den som vill spara på sin favorit foundation.


Nästa metod att visa var fingerapplicering. Fingrarna suger förstås inte upp din foundation som svampen gör, men resultatet är däremot ingen succé om det inte är krigsmålning man är ute efter. Randigt och ojämt är nog det bästa orden för att beskriva resultatet.


Sist ut i detta test har vi otippat puderborsten. Denna appliceringsmetod ger ett mycket jämt och fint resultat och får dessutom din foundation att räcka mycket längre, då borsten suger upp minimalt med produkt. Detta är helt klart metoden att föredra!

Här ser ni en jämförelse av resultaten brevid varandra, visst blir det tydligt när man ser det så här?
Tänk även på att inte dra ut i foundation i ansiktet, utan dutta och buffa in den med mjuka rörelser för ett naturligt resultat. Annars blir finishen gärna randigt och ojämt.

Gissa!

2010-04-13 @ 18:34:00
Kan någon gissa vad det ska bli av detta?

Dagens nagellack: Älska My Little Pony!

2010-04-13 @ 15:01:54
Idag återupptäckte jag ett VLDlack från förra sommaren, som jag använt alldeles för lite. Det fick det bli ändring på tyckte jag och drog på två lager på tassarna.

När jag hade beundrat färgen en stund blev jag sugen på lite glitter och svängde på ett lager rosa glitterlack från Claudia. Väldigt My Little Pony aktigt, I love it!

FOTD: Wicked candy

2010-04-13 @ 14:25:37
Kan ni gissa vart jag hittade inspirationen till denna färgglada makeup?



Just precis, karameller!


Till basen har jag använt mineralfoundation från TiKEi i tre olika nyanser för att skulptera fram ansiktsdragen. På kinderna (som ni visserligen inte ser) har jag mineralrouget Youth och godisögonen pryds av TiKEi skuggorna Rose och Illusion, men även en limegrön VLDskugga från 48 pearl-paletten.  

Gårdagens FOTD

2010-04-11 @ 13:26:18
Igår umgicks jag med mina fruar hela dagen, som var mycket fullspäckad. Det mesta rörde sig om diverse sminkningar och annat skönhetsrelaterat. På kvällen firade vi förstås fina Becca som fyllde 23 med buller och bång. Det var en riktigt kul dag som dessvärre inte bjöd på många möjligheter till vare sig bloggning eller att ta FOTD-bilder, men här kommer ett par snabba så att ni får en liten bild iallfall. Gårdagens skuggor var Orion, Dusk och Dream, toppat med lite glitter och lösfrallor.


Mineralfoundations i brevlådan

2010-04-09 @ 16:52:50
Idag knölades äntligen ett TiKEi-paket in i mitt brevinkast! Det var förstås ett gäng mineralfoundations  i olika färger, som jag har väntat genom hela påskhelgen. Nu kan Emma och jag äntligen sätta igång på riktigt! Det ska bli så himla kul och ni kommer att få veta vad det handlar om lite längre fram.

Nyheter i sminkboxen!

2010-04-09 @ 11:59:07
Jag kom på att jag skulle visa två små sötsaker som nyligen flyttat in i min sminkbox.
Det ena är ytterligare en rolig och färgglad eyeliner från HOT makeup och det andra ett läppstift från Mabelline New york i serien Colorsensational.




Jag gissar att ni förstår vilken som är eyeliner och vilken som är läppstift på bilden...

FOTD: Alone but not lonely

2010-04-09 @ 10:07:38
Dagens makeup är enkel, med naturligt persikofärgade lock, lätt definerad globlinje och en markerad eyelinervinge. Skuggorna som använts idag är bara två och heter Eclipse och Vintage ( en ny favorit!). På läpparna har jag en annan favorit, läppennan Colorsensational från Mabelline New York i färgen 140 Intense Pink.




Något som irriterar mig är att den enda fula platsen i lägenheten (köket) också är den enda platsen som det går att ta vettiga kort på. Så ni får tyvärr stå ut med att se gräslig träpanel i bakgrunden, men då ska ni vara medvetna om att resten av lägenheten är mycket stiligare, haha!

Varning för obehagliga bilder!

2010-04-09 @ 09:38:15
Nu sitter jag här, taggad och med väskan fullpackad, till ingen nytta. Dagens inplanerade plåtning med Emma Roodla blev inställd på grund av dåligt väder. Dumma vår som aldrig kommer på riktigt! Det är egentligen ingen skada skedd, då det ju bara är att ändra dag men tråkigt är det endå och jag som skulle ha fått sminka sår som är så himla kul. 
     Det är inget att hänga läpp för, jag har ju egentligen en massa roligt framför mig, om det där lilla paktetet med ack så viktigt innehåll, kunde behaga trilla in hos mig snart. Min "riktiga" fotograf Emma Larsson och jag har mycket jobb framför oss egentligen... Jag får väl helt enkelt ta tillfället i akt och sätta mig och planera lite.  
    Vi får se om jag kan lyckas ta en vettig bild på mig själv idag, så att ni kan få en FOTD snart. Jag bjuder på ett gammalt skenbenssår som jag har gjort.

Nålat sår...

Här vara det...

Mer tjuvtittning åt folket!

2010-04-08 @ 19:51:20
Hos Emma (http://emmamariia.webblogg.se/)  kan ni se både BTS-bilder och smakprov från de senaste fotograferingarna. Enjoy!

Dagens naglar

2010-04-08 @ 19:49:10
Idag åkte Barbienagellacket av, till förmån för ett djupt vinrött- och guldskimmrigt favoritlack från VLD. Supersnygg färg, men ack så svår att få en rättvis bild av i taklampans sken...

FOTD: Heartbroken

2010-04-08 @ 13:10:25
Idag har jag använt skuggorna Serenity, Spirited och Forest för att få denna mörkt gröna look. Nu ska jag iväg oh klippa lite hår och jag har förstås bråttom, så jag postar mer lite senare! Att vara både ledsen och stressad är ingen bra grund för bloggning...




FOTD: slarvig

2010-04-06 @ 14:40:59
En snabb FOTD, med stark rosa eyeliner av skuggan Rose och lite glitter i inre ögonvrån. Vad jag har använt ser ni på bilderna nedan. Frågor på det ?


Basen


Ögonen

Läppar/kinder

Håll ut!

2010-04-06 @ 13:56:07
Snart kommer dagens FOTD, även om det inte blir en allt för upphetsande historia.

I somras var jag brun och roade mig med att äta pengar...

Mentalförvirring

2010-04-06 @ 13:24:45
Jag är en sådan person som hoppar över meningar och tankegångar när jag pratar, jag har nämligen en tendens att tänka hela led i huvudet och sedan tro att jag har sagt dem. Detta leder till att mina resonemang ibland kan vara svåra för andra att förstå sig på, när det i min hjärna är glasklart. Det intressanta är att det är flera i min familj som gör detta (samtliga av kvinnligt kön).
     Nåväl, jag måste dessvärre erkänna att min hjärna ibland spelar även mig ett spratt och att det kanske kan hända att jag inte alltid har alla knappar i skjortan när förvirringen sätter in. Detta skedde senast i morse när jag irriterat försökte ringa med min mobil, men då inte ens fick fram några signaler. Efter att ha morrat över Tre en stund insåg jag att jag hade glömt att trycka på "ringuppknappen" . Hoppsan hejsan!
     En annan slags kollektiv mentalfelkoppling skedde för ett par veckor sedan, när vi satt ett tjejgäng och tittade på Melodifestivalen. Vi drack ett par glas vitt och koncentrationen på tvn kanske inte var på topp. Helt plötsligt utbryter total förvirring när Dolph Lundgren och diverse artister ställer sig på scenen i röda tomtemorgonrockar! Varför, tre månader efter jul?! Länney, den mest allmännbildade på tjejkvällen suckar och tar sig för pannan och försöker lugnt och sansat förklara Rockyreferensen som vi andra så klart helt missat. Alla skäms då en liten stund tills nästa förvirring uppstår, vad sjutton har Rocky med melodifestivalen att göra? 

Dagens Barbienaglar

2010-04-05 @ 23:12:25
Jag var tvungen att prova mitt andra nya lack från HM, som är  underbart krämigt rosa. Jag piffade upp det hela lite extra med några blommiga nagelstickers som fixerades med ett överlack.
Tadaaa!

FOTD: Hot hot java

2010-04-05 @ 15:18:31
Idag har jag valt att lägga en brun, lite sotad, makeup med TiKEiskuggorna Vintage i inre ögonvrån, Mocca på det rörliga locket samt Java i globlinjen. På brynbenet ligger Honey som highlighter och på läpparna har jag en nudefärgad läppenna från VLD, som heter just precis det-Nude. På kindbenen har jag en bronzer från Max factor och på fransarna har jag Mabellines nya Falses mascara i brunt. Basen är den gamla vanliga, med mineral foundation från TiKEi samt mineral veil från samma märke. 
     Något som jag har problem med är att fota mina läppar utan att de ser allt för vulgo ut, men den bilden som blev mest okej ser ni här under. Det är inte bara bra att ha fylliga läppar ska ni veta!



Bilder på mitt lilablonda hår

2010-04-05 @ 15:07:14
Tänkte att jag skulle visa lite bilder på min nygamla hårfärg i luggen. Jag hade nämligen en liknande lila nyans i luggen och även ett par slingor i underhåret i somras, dock ett annat märke. Passar mycket bättre ihop med den nya hårfärgen som finns i resten av mitt barr!


Painful

2010-04-05 @ 13:02:46
Jag är så trött på att ha ont. I stort sätt varje gång jag äter känns det som knivar i magen och så sväller jag upp som en ballong. Att utesluta laktos verkar inte vara lösningen, då smärtan kvarstår. Jag blir trött och ledsen och måste ligga dubbelvikt och så här har det varit i perioder i hela mitt liv. Gnäll,gnäll. Jag gissar att min mage inte vill ha mat, men att träna mycket och inte äta är nog inte heller helt hälsosamt. Jag är mycket väl medveten om att man måste äta tre mål mat om dagen, men när det är så himla krångligt med magen hela tiden så ger man upp efter ett tag. Äsch, förlåt för ett mycket meningslöst och gnälligt inlägg men jag är bara så trött, jag återkommer med dagens smink lite senare.

Accessoarer

2010-04-05 @ 11:35:17
Denna förmiddagen har jag ägnat åt att göra något som absolut kan anses vara ett nödvändigt ont när man har så litet badrum som jag har. Jag har nämligen försökt bringa lite ordning bland de accessoarer som bor ju just badrummet. Små örhängen, utan hänge, har jag alltid haft svårt att hålla ordning på fram tills jag kom på den briljanta ideén att använda en gammal vadderad smyckesask som "nåldyna".


Större örhängen och armband med knäppe, fick hänga på kanten till lådan med håraccessoarer.


Så här ser det ut på det stora hela. Armband utan knäppe trädde jag upp på en roller tillsvidare och t.v. i bilden kan ni skymta ett par av de bandanas som sitter knutna runt stången. Diadem och dyl. hänger på en stång över mina hudvårdsgrejer på hyllplanet under, men det är fortfarande stökigt så det vill jag inte visa, haha.  

FOTD: Purple hair

2010-04-04 @ 17:10:41

Idag fick jag inspiration av min nyfärgade lila lugg och gjorde därför en rosalila makeup. Jag använda mig av VLDs 48 highpearl-palett, varför skuggorna inte har några namn. Under dessa har jag Isadoras eyeshadow fix, som faktiskt höll gårdagens festmakeup (som dessvärre inte hamnade på bild här i bloggen) på plats hela kvällen. Det ganska bra budgetköp med andra ord.
     Snart ska jag iväg på årets första grillkväll med några vänner. Ska bli jättetrevligt!



Test: Isadora eyeshadow fix

2010-04-03 @ 13:52:18
Vid ett förmiddagsbesök i den lokala sminkbutiken bestämde jag mig för att testa Isadoras bidrag till ögonskuggeprimerfamiljen (puh!), nämligen Isadora eyeshadow fix. Det är en tunn, svagt hudfärgad creme som ska hjälpa till att framhäva din ögonskugga och få den att sitta på plats hela dagen.
Jag applicerade i enlighet med bruksanvisningen, ett tunt lager fix, som jag sedan lät torka.


 Därefter applicerade jag mina tre testskuggor, Rose, Voyage och Illusion på primern. För att ha något att jämföra med applicerade jag även samma skuggor torra utan underlag och med Mixing medium.


Högst upp på armen ser ni skuggorna i sin puderform, utan bas, i mitten med Mixing medium och längst ner med Eyeshadow fix.
     Som ni ser framhävs färgen ungefär lika bra med både Mixing medium och Eyeshadow fix. Skuggorna blir dock lätt lite klumpiga och svårsuddade med Mixing medium, vilket jag inte alls upplever med Eyeshadow fix, vilket ger ett stort plus.
     Med Eyeshadow fix gäller det verkligen att vara sparsam och enbart ta ett riktigt tunt lager för att de ska kunna torka ordentligt, annars glider skuggan bara runt och ger motsatt effekt. Men rätt applicerad, gör den verkligen sitt jobb med att intensifiera färgerna. Jag stör mig dock lite på förpackningen, då en tub- eller pumpförpackning hade varit lite mer hygieniskt. Ska jag vara riktigt petig så stör även den svaga doften av hobbylim mig, men det är inget som märks om man inte sniffar direkt på applicatorn.
     Jag kan ännu inte uttala mig om hållbarheten på Fixet, men det ska sättas på prov ikväll/natt när jag ska få födelsedagsfest hos en vän, så jag återkommer med resultat imorgon.

Ögonskuggetips!

2010-04-02 @ 23:21:09
Upplever du att dina ögonskuggor under applicering faller ner och förstör din bas? Detta är ett vanligt problem som har en mycket enkel lösning. När du har lagt din bas och contouring och det har blivit dags för ögonskugga, lägger du helt enkelt rikligt med löspuder under ögat en bit ner på kinden. Pudret bildar en barriär mellan din nylagda bas och ögonskuggenedfallet och  kan, efter att ögonmaken är lagd, bara kan borstas bort tillsammans med alla ögonskuggsrester som annars hade hamnat under ögat.

FOTD: Sparkling gothic

2010-04-02 @ 22:38:23
Dagens makeup har egentligen inget med goth att göra, förrutom det faktum att den svarta skuggan som ligger i globlinjen heter just Gothic. På det rörliga locket ligger den lila skuggan Paradox och en lila eyeliner från HOT makeup. I inre ögonvrån har jag applicerat en lila glittereyeliner från MUS som heter Aurora. Kvalitén på dagens bilder är allt annat än bra, då dessa togs i all hast imorse, innan jag drog iväg till en fotografering. Men ni får åtminstone ett litet hum om hur jag har sett ut idag.

FOTD: Green illusion

2010-04-01 @ 13:56:18
Dagens face är snabbt ihopsvängt med ett gäng gröna skuggor (och en guuul) från TiKEi, med de eminenta namnen Illusion, Spirited, Desert och Meadow.
Ni får även se hur stiligt jag omedvetet matchad dagens örhängen med naglarna :)