Ögat är själens spegel

2010-10-21 @ 14:58:31

Vi i 20 årsåldern är ofta noga med vår hudvårdsrutin, men glömmer att ta hand om den del av ansiktet som egentligen behöver det mest, nämligen den känsliga huden runt ögonen. Just runt ögonen sitter den allra tunnaste och mest känsliga huden på hela kroppen. Allt applicerande av diverse sminkpennor och gnuggande med rengöring sliter något enormt på huden och kan bidra till att huden snabbare förlorar sin elastitet och blir påsig och hängig. Trots att du förmodligen inte har märkt av några kråkfötter i ögonvrån ännu, så är det definitivt dags att se om sina vanor för att lägga en god grund för kommande år.
     Ett mycket vanlig problem är eyelinerappliceringen, då allt för många drar och sliter i huden brevid ögonlocket för att få ett sträckt ögonlock och på så vis en enklare applicering. Detta är dock något som i långa loppet förslappar ögonlockshuden, så det är värt att träna på att applicera eyeliner utan sträckt lock. I början brukar det vara lättast om du har en spegel som är vinklad nerifrån så att dina ögon vinklas neråt, och blottar mer av locket. Vrid gärna huvudet lite åt sidan så att din hand hamnar vid tinningen vid appliceringen. Vinkla gärna din eyelinerpensel så att den förljer fransraden, detta är betydligt enklare än att måla med spetsen riktad rakt fram. Det är dessutom ofta enklare att börja med en smal sendskuren pensel och gelliner, än med en klassisk dipliner.
      Något som också avgör hur huden mår är rengöring och återfuktning. Ögonen mår ofta bäst av en oljebaserad rengörare, som milt men mycket effektivt tar bort mascara och andra sminkprodukter. Gnugga aldrig bort sminkrester runt ögonen! Ta då hellre en mjuk bomullspad och lite mer sminkborttagning alt. ansiktsvatten för att ta bort detta.
      När det kommer till återfuktning är det ofta bäst att välja en lätt creme/gel framför de lite fetare, då de senare ofta förvärrar påsighet. Appliceringen ska ske med försiktiga "duttande" med ringfingret, då detta är det fingret som ger lättast tryck. Din ögoncreme bör inte appliceras på själva ögonlocket, utan hellre på brynbenet, under ögat mot kinbenet samt upp mot brynet/tinningen.
      Summa sumarum: Det är värt att lägga lite extra tid och tanke bakom dina ögon och dess känsliga hy. Ditt framtida jag kommer att tacka dig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback