Jag är svarthårig numera!

2010-10-29 @ 12:58:40
Japp, jag har äntligen gjort det! Det som jag våndats över och som hållt mig sömnlös löjligt många nätter. Jag har blivit mörkhårig! Var så innerligt trött på att slita med starka kemikalier i kampen mot den nästintill svarta utväxten, och jag har alltid haft en förkärlek till svarta hår men aldrig vågat själv. Nu kände jag dock att jag var så innerligt trött på att vara blond och då fanns det, i min värld, inget annat alternativ än att bli svart i barret!
And I love it! Helt sjukt vad hemtamt det känns. Innan färgningen var jag rädd för att jag skulle se ut som en helt annan person, men... Jag ser liksom ut som jag alltid har gjort fast tvärtom på något konstigt vis!
(Solen i ögonen ,haha)

FOTD: Fridaynudity

2010-10-22 @ 14:31:03
Idag ,mina vänner, ska ni få se något som är nästintill lika vanligt förekommande som en solförmörkelse, nämligen mig i en naturlig sminkning. Som ni förmodligen redan har märkt så älskar jag färg och dramatik när det kommer till make up, varför detta är ett mycket ovanligt fenomen!

Brynen är helt orörda och jag har gjort en enkel fransmarkering med "G1" i 120 paletten. Fransarna har fått ett lager brun mascara för ett mjukare intryck.  

Bas:
TiKei mineral foundation
TiKei mineral veil "Matte"
TiKei mineral rouge "Sunrise"
Elf Natural radience rouge "Innocense"

Ögon:
Mabelline the Falsies mascara "Brown"
TiKei mineral foundation "C0" (highlighter)
brun skugga ur 120 paletten "G1" 

Läppar:
Claudia lip pencil "Rosewood"
Lypsyl pink edition

Ögat är själens spegel

2010-10-21 @ 14:58:31

Vi i 20 årsåldern är ofta noga med vår hudvårdsrutin, men glömmer att ta hand om den del av ansiktet som egentligen behöver det mest, nämligen den känsliga huden runt ögonen. Just runt ögonen sitter den allra tunnaste och mest känsliga huden på hela kroppen. Allt applicerande av diverse sminkpennor och gnuggande med rengöring sliter något enormt på huden och kan bidra till att huden snabbare förlorar sin elastitet och blir påsig och hängig. Trots att du förmodligen inte har märkt av några kråkfötter i ögonvrån ännu, så är det definitivt dags att se om sina vanor för att lägga en god grund för kommande år.
     Ett mycket vanlig problem är eyelinerappliceringen, då allt för många drar och sliter i huden brevid ögonlocket för att få ett sträckt ögonlock och på så vis en enklare applicering. Detta är dock något som i långa loppet förslappar ögonlockshuden, så det är värt att träna på att applicera eyeliner utan sträckt lock. I början brukar det vara lättast om du har en spegel som är vinklad nerifrån så att dina ögon vinklas neråt, och blottar mer av locket. Vrid gärna huvudet lite åt sidan så att din hand hamnar vid tinningen vid appliceringen. Vinkla gärna din eyelinerpensel så att den förljer fransraden, detta är betydligt enklare än att måla med spetsen riktad rakt fram. Det är dessutom ofta enklare att börja med en smal sendskuren pensel och gelliner, än med en klassisk dipliner.
      Något som också avgör hur huden mår är rengöring och återfuktning. Ögonen mår ofta bäst av en oljebaserad rengörare, som milt men mycket effektivt tar bort mascara och andra sminkprodukter. Gnugga aldrig bort sminkrester runt ögonen! Ta då hellre en mjuk bomullspad och lite mer sminkborttagning alt. ansiktsvatten för att ta bort detta.
      När det kommer till återfuktning är det ofta bäst att välja en lätt creme/gel framför de lite fetare, då de senare ofta förvärrar påsighet. Appliceringen ska ske med försiktiga "duttande" med ringfingret, då detta är det fingret som ger lättast tryck. Din ögoncreme bör inte appliceras på själva ögonlocket, utan hellre på brynbenet, under ögat mot kinbenet samt upp mot brynet/tinningen.
      Summa sumarum: Det är värt att lägga lite extra tid och tanke bakom dina ögon och dess känsliga hy. Ditt framtida jag kommer att tacka dig!

FOTD: Raven

2010-10-21 @ 14:32:31


Bas:
TiKei mineral foundation
TiKei mineral veil "matte"
TiKei mineral bronzer
elf shimmering facial whip
TiKei mineral rouge "Youth"

Ögon:
HM duo brynskugga
Lumene eyeshadow primer
VLD eyepen "Purple rain" (lagd som extra bas under skuggorna)
120 palette "G6" "F6" "I6"
TiKei mineral foundation "C0"
Lumene blueberry mascara "Black"

Läppar:
HM Lipgloss "Anni can rock"

FOTD: Lipps like poison

2010-10-19 @ 17:25:14
Tadaa, bildbomb! Anledningen till denna bildbomb är, förutom att jag kände för det, att kameran inte vill samarbeta och ta riktiga närbilder. Förhoppningivs kan ni få en uppfattning om dagens FOTD endå.Bas:
TiKei mineral foundation
TiKei mineral veil "matte"
TiKei mineral bronzer
elf shimmering facial whip
elf rouge "glow"

Ögon:
HM duo brynskugga
Lumene eyeshadow primer
VLD eyepen "Purple rain" (lagd som extra bas under skuggorna)
TiKei mineral eyeshadows "Sienna","Honey", "Java", "Mocca"
TiKei mineral foundation "C0"
Isadora single eyeshadow "Black"
Lumene blueberry mascara "Black"

Läppar:
Mabelline Lip pencil " Intense Pink"
elf lippgloss "strawberry"

Spray, hilfe!

2010-10-18 @ 14:27:46
Finns det någon vänlig själ som har något tips en bra hårspray som är snäll mot håret? Vore trevligt att hitta en som inte torkar ut håret helt, de gånger jag nu ska använda spray och bli lika fin som bilder under höhö. Kosta vad det kosta vill!

Bild: Aftonbladet blogg

FOTD: Stargazer

2010-10-18 @ 14:22:27

Dagens smink hämtar inspiration från frostnupna promenader precis innan gryningen under kalla midvinternätter.
Oturligt nog fastnar jag inte alls på bild idag. Kanske hade indianerna rätt? Kanske har jag blivit fotad så mycket att jag har blivit själlös?! Näe, skämt å sido, jag gjorde mitt bästa.

Alla skuggor kommer 120 matt palette och basen är densamma som sist med undantag för rouget som idag kommer ifrån elf och heter Natural radiance blusher "Glow".

Morning glory

2010-10-18 @ 11:06:39

Imorse stapplade jag nyvaket ut i köket för mitt dagliga intag av Proviva och möts av en rykande färsk kattspya på fönsterbrädan. Jag garvade nästan läppen av mig åt den stackars kissen som åtminstone måste ha haft fin utsikt under uppkastandet. Nyfikna jävlar det där som inte ens kan slita sig från spanandet för att lägga en hårbollspizza! Fast denna incident kanske säger mer om min (brist på?) humor, än om kissarna. Kul såg det iallfall ut.
     Sjukdomen är inte längre total här hemma. Febern börjar ge efter och alla liter te om jag hinkat i mig har faktiskt mjukat upp min onda hals! Nu ska jag ägna mig åt viktiga uppgifter som att titta på Tyra Banks show och förfasas lite (man får väldigt skumma vanor när man är hemma och är sjuk ett längre tag!).
     Efter detta kommer FOTD men nu ska jag lyssna på bästa Avantasia en liten stund till och sedan titta på trashTV när den är som bäst!

Funderingar i dushen

2010-10-17 @ 13:41:18
Nu har jag precis spenderat en skön timme i dushen. Jag är en sådan typ som skulle kunna dusha hur länge som helst, dels för att det är jäkligt skönt, men även för att jag tänker så bra där. Under dagens dushtimme kom jag att fundera över ett ämne som förbryllat mig sedan urminnes tider, nämligen killars ovilja mot makeup!
     Min lilla fruga är ett typ exempel på en sminkhatare. Han bedyrar alltid dyrt och heligt att jag är som sötast utan smink. Helst ska jag inte ha nagellack heller. Eller extensions. Say whaaat?!
     Jag tror helst enkelt att det är så att han tycker att det är förbannat tråkigt att vänta på mig när jag fixar mig (vilket faktiskt inte alltid tar så lång tid!). För nog f-n visste han vad han gav sig in på när han drog hem mig på efterfest den där utenatten för 3.5 år sedan. Vi träffades ju trots allt första gången ute och jag tvivlar på att han hade blivit så sugen på att träffa mig om jag hade kommit helt ofixad med håret hästsvans när det vimlade av andra snygga tjejer i omgivningen. 
     Nu är det ju inte så att jag tvunget måste ha massa smink för att överleva, men jag tycker att det är kul. Det är mitt intresse och mitt jobb och även ett sätt att få utlopp för min kreativitet. Men de dagar jag jobbar på förskola går jag allt som oftast osminkad och jag överlever det med. Det jag hänger upp mig på är att tjejer skulle vara sötare utan smink, vilket verkar vara den allmänna uppfattningen bland killar. Jag tror dock inte att de riktigt vet vad naturlig skönhet är. Då den naturliga skönhet som pumpas ut i media är allt annat än naturlig och garanterat har krävt lång tid framför sminkbordet.
      Jag kan ta att han kan tycka att det är mysigt att vakna upp brevid en ofixad tjej vars ansikte inte kletat fast i kudden en seg söndagmorgon, på samma vis som jag älskar synen av hans morgonruffsiga hår och yrvakna blick. Men jag kan inte tänka mig att glåmighet går före lyster och en fin jämn hy som bara rätt make up kan ordna. Jag vill dock lägga in en brasklapp och säga att det finns tjejer som är fantastiskt fina utan makeup, kudos till er!
      Men i slutändan kommer det fram till en sak: Jag sjunger som jag vill! ;)

(för er som inte fattar "En slemmig torsk" referensen ovan så är det ett internskämt som uppstått ur en gammal trallpunkslåt)


There´s a ghost in my mirror every lonesome night

2010-10-17 @ 00:11:52

FOTD: Glamourgirl

2010-10-16 @ 20:54:07
Världens bästa Anna har lånat ut sin gamla kamera, vilket gör att jag återigen kan uppdatera. Jag kämpar fortfarande med att hitta rätt inställningar för att få hyffsade bilder, så ni får ta det för vad det är, kameran är trots allt inte riktigt gjord för detta endamålet.
       Idag blev jag sugen på en riktig glamor/playboy stil på sminket. Det kan möjligtvis ha att göra med att jag är sjuk och har varit det hela veckan, varför jag inte sminkat mig på länge och ser riktigt risig ut. Iallafall, rosa, svart och glittrigt var ledordet!
 
Bas:
TiKei mineral foundation
TiKei mineral finishinh veil "Matte"
TiKei mineral rouge "Sunrise"
TiKei mineral finishing veil "Glow" på kindbenen

Ögon:
Duo brynskugga HM
Lumene eyeshadowprimer
TiKei mineral fooundation "C0" på brynben, halva locket, ögonvrån
tre rosa skuggor ur 120 paletten
1 lavendelfärgad skugga ur 120 paletten
TiKei mineral eyeshadow "Gothic"
VLD liquideyeliner "Black"
Lumene Blueberry mascara "Black"

Läppar:
Clarins Souffle de Rouge Lip Color Tint "06 Bubble Gum"
elf lippgloss transparent rosa

Rosa månad

2010-10-16 @ 15:16:36
Nu är det återigen den tidpunkt på året då affärerna fylls av rosa produkter som säljs till förmån för bröstcancerforskning.
      Jag är en av dem som köper så många rosa produkter jag kan, dock av egoistiska skäl. Min mamma lever idag tack vare cancerforskningen.
     Rädda en mamma, dotter eller syster du också: go pink!

Var rädd om ditt hår!

2010-10-16 @ 13:02:00
Mitt hår har fått utstå stora prövningar genom åren. Sedan jag började färga håret vid tolv års ålder har mitt stackars barr gått igenom nästan hela färgspektrat från platinablont till brunsvart via snyggingar såsom aubegin och illrött för att bara ge två exempel.  Dessutom är jag väldigt rastlös och tyckte för att det var fullt möjligt att vara blond ena dagen, för att bli mörk nästa och sedan bli blond igen. Inte bra, inte bra! För att inte tala om alla tupperingar, moln av billig hårspray och hundratals timmar av plattande, ofta utan skydd!
    Kort sagt, jag var en riktig hår misshandlare när jag var yngre, vilket knappast förbättrade kvalitén på mitt redan tunna och torra hår. Som jag redan nämt var plattången en stor del av min hårrutin när jag var ung tonåring. Jag formligen hatade mitt självfall och mördade minsta våg med alldeles för hög värme och spray. Det ironiska är att sedan ett par år tillbaka plattar jag i princip aldrig håret utan uppskattar istället de mjuka vågorna, men då har mitt eget självfall nästan försvunnit. Ödets ironi?
     Iallafall, det är ett under att jag har några stårn kvar på skallen. Visserligen misshandlar jag absolut inte håret på samma sätt som tidigare, men jag har inte varit särskilt noga med vilka produkter jag använder vid schamponering och styling. Jag har använt Aussie och varit nöjd med det. Men mitt hår var de facto fortfarande väldigt slitet och vem vill inte friskt och fräsht hår? Jag bestämde mig för att testa om jag kunde påverka kvalitén på mitt hår med rätt produkter, så jag gjorde lite research på vilka produkter som var bäst för väldigt skadat hår. 
     En klar vinnare bland kunderna verkade vara Lóreals Absolute repair, men en liten fågel har tidigare viskat i mitt öra att dessa produkter inte bör användas av kalla blondiner som jag, då den lätt gultonade formulan kan ta bort den silvriga ton som jag älskar. Den gick alltså bort. Så trillande jag i mitt letande över Goldwells Kreasilk Extreme serie som är speciellt utformad för att återfukta extremt torrt och skadat hår med hjälp av silkesproteiner, lipider och jojobaolja. Goldwell brukar hålla god kvalité, vilket jag visste sedan tidigare, så det var värt ett försök.
     Shit Majbritt, vad förvånad jag blev! Jag hade inte stort hopp om att se någon större skillnad men efter en månad ser håret faktiskt friskare ut och känns mjukare, det är ett mirakel. Jag är än så länge helfrälst, men vi får se de riktiga resultaten i det långa loppet. 

Shampo

t.v inpackning, t.h vårande creme som appliceras i torrt el. handukstorrt hårUtöver min shampo revolution så har jag helt slutat att avända vanliga hårtoffsar, då dessa sliter på håret (jag använder dem dock då jag flätar håret). Istället använder gamla hederliga klämmor till att sätta upp håret uppe på huvudet när jag sover och en mindre klämma som jag använder när jag har håret i hästsvans. Det där med hästsvansen kan låta mysko, men jag ska visa er en bild, klämman syns inte alls.
    En annan sak som jag har fått för mig är att jag måste använda Maria Nilas flattening spray, trots att jag aldrig plattar håret. Varför undrar ni? Jo, ni förstår mina vänner, den innehåller UVA skydd vilket jag har fått föt mig att jag måste använda. Ja, vad ska man säga. Ibland får jag sådana idéer, det är bara att gilla läget.
     Hårsprayen försöker jag att lugna mig med, var total missbrukare förrut. Förrutom detta har jag förstås fortsatt att använda glansdroppar.
 
Mitt onödiga beroende

Ja, ni ser förhoppningsvis vad detta är...


Dessa tar mig tillbaka till lågstadiet då alla hade dessa och proffs spray. Fula men ack så bra...

         

Halloween ligger i faggorna

2010-10-15 @ 09:21:32
Ja, nu är det inte långt kvar till denna amerikaniserade (puh!) högtid sparkar igång, med allt vad det innebär. Alla sminkbloggar har sedan länge pumpat ut enkla sminkförslag till folket. Och vad gör jag på min blogg? Inget.
Det är nu jag borde vara i mitt ässe, att få visa det jag verkligen älskar att göra. Men pågrund av den mindre trevliga människan som stal min kamera så kan jag inte det. Tråkigt men sant...
     Några riktiga plåtningar lär inte hinnas med heller då jag nu varit sjuk i mer eller mindre 3 veckor och nu är strängt ordinerad vila och piller veckan ut. Mindre kul, men kissarna älskar när jag spenderar all tid framför tvn i sängen och agerar mer än gärna magvärmare.
     Jag sitter och funderar på att börja göra videoinlägg. Personligen älskar jag youtube och har spenderat många timmar med att titta på sminkvideos. Nu har jag dock bara webbcamen på laptopen, men enklare uppdateringar och hauls funkar. Det börjar bli dags att kicka igång igen!
     Nehe, nu ska jag dricka varm choklad (följer dagis traditionella fredagsfrukost idag, haha) och fundera vidare.